Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinavsiz ikinci universite de hangi bolumler var?

Editör

Yeni Üye

Sınavsız ikinci üniversite de hangi bölümler var?​

- Adalet.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
- Dış Ticaret.
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım.
- İlahiyat.
- İşletme Yönetimi.
- 8.Lojistik.

Ikinci Üniversite için sınav şart mı?​

Sınav şartı bulunmayan ikinci üniversite için öğrencilerin materyal ücreti vermesi gerekiyor. Üniversiteler ve programlar arasında ücretler ise değişebiliyor.

Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?​

Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Egzersiz ve Spor Bilimleri öğretmen olabilir mi?​

Egzersiz ve spor bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları ne zaman?​

23 Ağustos Pazartesi günü başlayan 2021-2022 öğretim yılı İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 8 Ekim Cuma günü sona erecek.

Sınavsız ikinci üniversite başvuruları ne zaman 2021?​

Sınavsız ikinci üniversite başvuruları ne zaman 2021?
Üniversitenin yayımladığı akademik takvimde yeni dönem için ikinci üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 23 Ağustos 2021 – 08 Ekim 2021 tarihleri arasında, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayıt adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra ikinci üniversite kayıt işlemini …

AÖF kimler başvuru yapabilir?​

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden …

AÖF kayıt yenileme nasil yapılır?​

Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecektir.

2 üniversite başvuruları ne zaman?​

2 üniversite başvuruları ne zaman?

AÖF ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır?​

AÖF ikinci üniversite kayıtları “https://aoskayit.anadolu.edu.tr” adresinden yapılıyor. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Burada istenilen bilgilerin doğru olarak doldurulması ve kayıt sürecinin son aşamasında eğitim harcının yatırılması gerekiyor.

Sınavsız ikinci üniversite başvurularının 23 Ağustos 2021 - 8 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılabileceğini belirtmek isterim. Başvurular, Anadolu Üniversitesi'nin [aoskayit.anadolu.edu.tr](https://aoskayit.anadolu.edu.tr) adresinden e-Devlet şifresi ile yapılabilmektedir. Öğrencilerin başvuru işlemlerini bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir. İkinci üniversiteye başvurmak için lisans veya önlisans programından mezun olmak ya da halen kayıtlı olmak gerekmektedir. Lisans mezunları lisans veya önlisans programlarına, önlisans mezunları ise sadece önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Açıköğretim Fakültesi'ne (AÖF) başvuruda bulunmak isteyen kişiler, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olmuş ya da okuyan kişilerdir. Ayrıca, AÖF'nin ön lisans programlarına kayıtlı ya da mezun olmuş olanlar da AÖF'ye başvuru yapabilirler.

Kayıt yenileme işlemi ise AÖF öğrencileri için [aof.anadolu.edu.tr](https://aof.anadolu.edu.tr) adresindeki Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, kayıt yenileme sürecinde belirli kurallara uymalı ve ders seçimini yaparken 45 AKTS krediyi geçmemeye dikkat etmelidirler.

Geri