AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinavsiz gecis nasil oluyor?

Editör

Yeni Üye

Sınavsız geçiş nasıl oluyor?​

Sınavsız geçiş yapacak adayların bu haklarını kullanabilmeleri için 2018 ÖSYS’ye mutlaka başvuru yapmış olması gerekiyor. Sınavsız geçiş yapmak isteyen aday isterse YGS ve LYS’ye de girebiliyor. YGS ve LYS’ye girmeyen aday eğer 2018 ÖSYS’ye başvuru yapmış ise sınavsız geçiş hakkından yararlanıyor.

Sınavsız geçiş hakkı var mı?​

Sınavsız geçiş hakkı var mı?
ÖSYM’nin açıklamasına göre, sınavsız geçiş hakkı artık yok. 2017 yılından itibaren ön lisans programlarına sınavsız geçiş uygulaması kaldırıldı.

Sınavsız geçiş sistemi nedir?​

Bu uygulamada her il bir METEB kabul edilir. Son yıllarda ülkemizde her ile üniversite açıldığı için METEB uygulaması bu noktada devreye girer. Bu uygulamada aynı şartlara sahip adaylar arasında her ilin meslek lisesi öğrencilerinin sınavsız geçişte kendi illeri için öncelik hakları vardır.

Sınavsız üniversiteye geçiş var mı?​

Sınavsız üniversiteye geçiş var mı?
Bu programlara yerleştirmede öncelik, sınavsız geçiş hakkı olan adaylardadır. Sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlara, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar (tercih ettikleri takdirde) ilgili YKS yerleştirme puanı ile yerleştirilir.
Lise mezunu sınavsız üniversite okuyabilir mı?​
SINAVSIZ GEÇİŞTE KONTENJAN KISITLAMASI Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.

Sınavsız geçiş 2021 başvuru ne zaman?​

Sınavsız geçiş 2021 başvuru ne zaman?
2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek.

Meslek lisesi sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?​

Mayıs ayında yürürlüğe giren bu kanunla Sınavsız Geçiş kaldırılmıştır. 2016 ÖSYS’de bu kanuna ek bir madde eklenerek Sınavsız Geçiş son kez uygulanmıştır. 2017 ÖSYS’de bir mesleğe yönelik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun adayların ( eski yeni tüm, mesleğe yönelik eğitim almış adayları kapsayacaktır) ön …

Liseden üniversiteye sınavsız geçiş var mı?​

Liseden üniversiteye sınavsız geçiş var mı?
Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.

Sınavsız geçiş basvurulari ne zaman 2022?​

DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.

Sınavsız geçiş başvuru tarihi 2021 ne zaman?​

Sınavsız geçiş başvuru tarihi 2021 ne zaman?
2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek. 2021 YKS sınavına girecek adaylar http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasında yapabileceklerdir.
Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?​

Sınavsız geçiş, öğrencilerin belirli koşullar sağladığı takdirde üniversiteye sınavsız bir şekilde geçiş yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu kapsamda, adayların 2018 ÖSYS'ye başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Sınavsız geçiş yapmak isteyen adaylar, istedikleri takdirde YGS ve LYS'ye de girebilmektedir. Ancak 2018 ÖSYS'ye başvuran adaylar, sınavsız geçiş hakkından yararlanabilmektedir.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, sınavsız geçiş hakkı artık bulunmamaktadır. Ön lisans programlarına yönelik sınavsız geçiş uygulaması 2017 yılından itibaren kaldırılmıştır.

Sınavsız geçiş sistemi, her il için belirli bir kontenjanın ayrıldığı ve adayların belirli şartları sağladıklarında sınavsız olarak üniversiteye geçiş yapabildikleri bir sistemdir. Bu sistemde, her ilin meslek liselerinden mezun adaylar arasında kendi illeri için öncelik hakları bulunmaktadır.

Özetle, sınavsız geçiş hakkı artık kaldırılmış olsa da belirli şartları sağlayan adaylar için hala sınavsız geçiş imkanı bulunmaktadır. Bu süreçte adayların ilgili kurumların duyurularını ve ÖSYM'nin resmi açıklamalarını takip etmeleri önemlidir.

Geri