AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinava girmeyen ogrenciler sinifta kalabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Sınava girmeyen öğrenciler sınıfta kalabilir mi?​

Çoğu öğrenci sınavlar tamamen iptal edildi sanıyor. Ancak dilekçe vermeyenler sınavlara girmezlerse ikinci dönem notları olmayacak. Bu bakımdan ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda başarısız olan öğrencilerin sınıfta kalması söz konusu olabilecektir” açıklamasında bulundu.

Ortaokullarda sınav olacak mı?​

İlkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır. İsteyen öğrenciler için sınav yapılacaktır.

Sınava girmeyen öğrenciye performans notu verilir mi?​

Sınava girmeyen öğrenciye performans notu verilir mi?
Sınav varsa proje ödevi, performans çalışması, derse katılıma ilişkin performans puanı var. Sınava katılmak yoksa bunların hiçbiri yok.” Yani Sınavlara girmeyecek olan öğrencilere performans notları vs hiç bir not verilmeyecek. Birinci dönem notları ile karnelerini alacaklar.

9 sınıflara 2 sınav olacak mı?​

9 sınıflara 2 sınav olacak mı?
Yeni düzenlemeyle hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacak. Resmî ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamaları salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlendi.

2021 sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak?​

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.

2021 de liselerde sınıfta kalma var mı?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Ortaokullarda 2 dönem sınav olacak mı?​

Ortaokullarda 2 dönem sınav olacak mı?
Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır. Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacaktır.

5 sınıf sınav olacak mı?​

5 sınıf sınav olacak mı?
5. sınıf sınavlarında iptal söz konusu değil. Sadece erteleme bulunmaktadır. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.

Öğrenci sınava girmezse ne olur?​

ÖĞRENCİ SINAVLARA GİRMEZSE SINIFTA KALACAK Yüz yüze yapılan sınava girmeyenler ne yazık ki bu yıl başarısız sayılacaklar. İkinci dönem de bu şekilde devam ederse ve öğrenci yıl boyunca okulda yapılan yüz yüze sınavların hiçbirine katılmazsa ya sınıf tekrarı yapacak, ya da sınıfta kalacak.

Lisede sınavına girmeyen öğrenciler ne yapacak?​

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

Eğitim sistemi ve sınavlarla ilgili bilgiler verilen yazılara göre şu noktalar öne çıkıyor:

1. Öğrencilerin sınavlara girmemesi durumunda ikinci dönem notları olmayacak ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda başarısız olan öğrencilerin sınıfta kalması söz konusu olabilecektir.

2. Ortaokul ve lise öğrencileri için ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi isteğe bırakılmıştır. Sınavlara katılmayacak öğrencilere performans notu verilmeyecektir.

3. 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılma tercihi sunulacak. Yeni düzenlemelerle sınav uygulamaları salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenecektir.

4. Merkezi sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecekler.

5. Liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek olup, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olan veya 3 dersten kalan öğrenciler doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

6. Ortaokullarda 2 dönem sınavlarının yapılacağı, sınavların okul ortamında ve yüz yüze gerçekleşeceği belirtilmiş olup, sınavlar 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde planlanacaktır.

7. 5. sınıf sınavlarında iptal olmadığı, sadece erteleme söz konusu olduğu ve yüz yüze yapılan sınavlarda sınavların okul ortamında gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.

8. Yüz yüze yapılan sınava girmeyen öğrencilerin başarısız sayılacakları ve sınıf tekrarı yapabilecekleri ya da sınıfta kalabilecekleri belirtilmiştir.

Özetle, öğrencilerin sınavlara girmesi veya girmemesi durumunda sınıf geçme veya kalma süreçleri, mevzuata ve yapılan düzenlemelere göre şekillenmektedir.

Geri