- Konu Yazar
Sınava girerken ne yapmalıyız?
Sınav Öncesi Neler Yapılmalı?Ortaokul sınavlarına girmek zorunlu mu?
MEB yaptığı açıklama ile ortaokul 2. dönem sınav zorunluluğunu kaldırdı. Ancak sınavlara katılmak istemeyenler bunu okul yönetimine bildirmeli.
E Okul nakil işlemleri nasıl yapılır?
Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneğine tıklayın, sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine, ardından da “MEB Öğrenci Nakil İşlemleri” seçeneğine tıklayın. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenciyi seçin ve ardından “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklayın.Ortaokulda kaç sınav yapılır?
SINAV SAYISI “4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.”
E okuldan nakil nasıl yapılır 2022?
2.dönem lise nakil başvuru tarihleri için beklentilerini şubat ayına yöneltenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın e Okul sayfasına kilitlendi. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılacak olan nakil başvuruları okul müdürlüğüne dilekçe yazılarak ya da e Devlet üzerinden gerçekleşecek.Nakil onayı nasıl yapılır?
1.B Nakil isteğinde bulunan öğrencinin nakil istek bilgisi e-okul sisteminde kayıtlı olduğu okulun Nakil İstek Onay (IOK07001) ekranına gelecektir. Öğrencinin kayıtlı olduğu okul, gitmek istediği okul bilgilerini bu ekrandan görür. Nakil gitmek isteyen öğrenci için ilgili tarih/sayı bu ekrandan verilmelidir.
Lisede hangi durumlarda sınıf tekrarı olur?
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.Sınıf ortalaması kaç olursa sınav tekrarlanır?
Ortalama 50’nin altındaysa tekrar edilir.