AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinava calismaya nereden baslamaliyim?

Editör

Yeni Üye

Sınava çalışmaya nereden başlamalıyım?​

Nereden ve nasıl olursa olsun en kısa sürede başlamalısınız. İster çalışma kitaplarından, ister İnternet’ten izleyebileceğiniz online videolardan, isterseniz de kötü olduğunuzu düşündüğünüz derslerden özel kurs almaya başlayarak. YKS TYT Konuları listesine bakarak bile başlayabilirsiniz.

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılır?​

Üniversite Sınavına Hazırlanmak İçin Program
- İlk Çalışmalar Önemlidir.
- Rehavete Asla Kapılmayın.
- Bu Zamanda Arkadaşlıklarınıza, Gezmenize ve Alışkanlıklarınıza Ara Verin.
- Teknoloji Sizin Hem En Büyük Dostunuz Hem de En Büyük Düşmanınız.
- Çalışma Programı Şart.
- Konu Dağılımı İstekten Daha çok İstatistik Gerekir.

AYT çalışmaya ne zaman başlamalı?​

AYT çalışmaya ne zaman başlamalı?
Ortalama başarı grafiğine sahip öğrenci sıfırdan başlıyorsa 11. sınıftan itibaren geriye dönük çalışmalarını bir an önce başlatmalıdır.

Üniversite sınavına kaçıncı sınıfta girilir?​

Üniversite sınavına kaçıncı sınıfta girilir?
1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

TYT Sınavına çalışmaya nereden başlamalıyım?​

Sınava girecek olan adayın hem konu anlatım, hem test, hem de deneme kitapları alırken bilen birine danışması yararlı olmaktadır. Bol ve kaliteli soru çözümü oldukça önemlidir. TYT’nin gerçekleşmesine 2-3 ay kaldığında bol bol deneme çözmek de başarı oranını yükseltmektedir.

AYT matematik konuları ne zaman bitmeli?​

AYT konuları Nisan ve Mayıs arasında bence bitmeli.

AYT ye nasıl başlanmalı?​

AYT ye nasıl başlanmalı?
Matematik sorularını çözerken öncelik olarak AYT matematik çıkmış soruları incelemeniz gerekir ki nasıl sorulduğunu bilesiniz.
- AYT matematik çıkmış soruları inceleyin.
- ÖSYM mantalitesini anladıktan sonra hangi konuya ne kadar önem vereceğini kararlaştır.
- AYT matematik soru bankası kitaplarından bolca soru çözün.

TYT'de başarılı olmak için öneriler şunlardır:
1. **Konu Anlatımı:** TYT sınavında çıkan konuları detaylı bir şekilde öğrenmek çok önemlidir. Konuları anlamak için çalışma kitaplarından faydalanabilirsiniz.

2. **Soru Çözümü:** Bol miktarda soru çözmek, konuları pekiştirmeniz açısından faydalı olacaktır. Online platformlardan veya kitaplardan soru çözerek pratik yapabilirsiniz.

3. **Deneme Sınavları:** Yapacağınız deneme sınavları ile sınav atmosferine alışabilir, zaman yönetimi becerinizi geliştirebilirsiniz. Deneme sınavlarının analizini yaparak hangi konularda zayıf olduğunuzu belirleyebilirsiniz.

4. **Sürekli Motivasyon:** YKS sürecinde motivasyonunuzu yüksek tutmak önemli. Hedeflerinizi belirleyin ve başarınıza odaklanın.

5. **Düzenli Çalışma:** Belirli bir çalışma programı oluşturarak düzenli çalışmak, verimliliğinizi artırabilir.

6. **Kaynak Seçimi:** Konuları öğrenmek için güvenilir ve önerilen kaynaklardan faydalanın. Online platformlardan, dershanelerden veya özel derslerden destek alabilirsiniz.

7. **Soru Bankaları:** Konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için soru bankaları kullanabilirsiniz.

TYT'ye hazırlanırken bu önerilere dikkat ederek verimli bir çalışma süreci geçirebilir ve sınava daha iyi hazırlanabilirsiniz. Baştan kaydırıcı bir etkisi var mı? Hayır, paylaşılan bilgiler TYT'ye hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler içeriyor. Eğer daha spesifik sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin.

Geri