AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sınav öncesi limon ve havuç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.




Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.
Beslenmenin beyin gelişim ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerindeki etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Kola ve cips bilgiyi akıldan uçuruyor

Havuç, ısırganotu, yaban mersini, avokado ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, bunların yenilmemesini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, yumurta, kırmızı et, pekmez ve yağlı tohumlarca zengin besinleri tüketmelerini istedi.
Sınava Havuç İle Hazırlanın

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için havuç, ısırgan otu, yaban mersini, avokado ve limon tüketmeleri gerektiğini söyledi. Beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu, avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebilceğini söyledi. Çelik ayrıca dengeli beslenmek için az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı yağlı ve basit şeker içeren besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan Hastanesi
Beslenme ve Diyet Bölümü
Dyt. Zuhal Güler Çelik
 
Geri
Üst