Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinav kaygisini nasil yenerim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sinav kaygısını nasıl yenerim?​

Sınav kaygısını kontrol edebilmek için… Sınava düzenli olarak yeterince çalışma konusunda kendinizi motive edin. Sınav öncesinde sizi mutlu edecek sevdiğiniz yararlı besinler tüketin. Sınav konusunda olumsuz düşünceleriniz yoğunsa spor yapın.

Sınavda heyecanlanmamak için ne yapmak gerekir?​

Öne eğilerek eli yere değdirme, dizleri bükerek yere eğilip hareketler yapın. Sınav için olumlu düşünün. Sınavdan önce zihninizde geçmişteki başarısızlıklarınızı değil başarılarınızı düşünün. Kendinize güvenin.
Sınav kaygısının ne olduğunu açıklayınız?
Sınav kaygısı; öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak tanımlanır.

9 sınav kaygısının ne olduğunu açıklayınız?​

Sınav kaygısı, öğrencinin sınavda başarısız olma korkusunun strese yol açması sonucunda ortaya çıkan fiziksel belirtilerle duyduğu kontrol edilemeyen ileri derece kaygı düzeyidir. Burada beyinde stres hormonunun salgılanmasıyla oluşan adrenalinin etkisiyle öğrencide bilgilerini hatırlayamaması söz konusudur.

Çocuklar neden korkar?​

Çocuklar neden korkar? Çocukların kaygı ve korkularını, anne-babanın yanlış tutumu belirler. Çocuğun korkusunu ciddiye almamak, onu dinlemek ve sakinleştirmek yerine sorunu görmezden gelmek çocuğun kaygılarını artırır. İşe giden bir anne- babanın akşam döneceğini söylemek yerine birden ortadan kaybolması çocukta büyük endişeye yol açar.
Çocuklarda korkunç durumlar yaşanıyor olabilir?
Hayatlarında onlara endişe verecek olaylar yaşanıyor olabilir: Ayrılık, tıbbi müdahale, taşınma vb. Okul öncesi dönem çocukları oldukça kolay etkilenebilmekte olup ailenin ve arkadaşlarının korkuları kendisine ‘bulaşabileceği’ gibi televizyon karakterlerinden, abla/abilerinin korkutmalarından etkilenebilirler.

Çocukların korkusu, korkusu ve korkusu azalıyor.?​

Çocukların kaygı ve korkularını, anne-babanın yanlış tutumu belirliyor. Çocuğun korkusunu ciddiye almamak, onu dinlemek ve sakinleştirmek yerine sorunu görmezden gelmek çocuğun kaygılarını artırıyor. İşe giden bir anne- babanın akşam döneceğini söylemek yerine birden ortadan kaybolması çocukta büyük endişeye yol açıyor.
 
Geri
Üst