AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Simulasyon yonteminin avantajlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Simülasyon yönteminin avantajları nelerdir?​

Simülasyon kullanımının yararları nelerdir?

Simülasyon neden gerekli?​

Eğer ki gerçek bir sistemin analizi yapılacaksa, hiç oluşturulmamış yeni bir sistem tasarlanacaksa, belirli verilerin ölçülmesi ve kontrol edilmesi gerekiyorsa, bunu gerçek sistemler üzerinde her zaman yapabilmek mümkün olmayabilmektedir. İşte bu noktada da, simülasyon en genel geçer model olmaktadır.
Simülasyon ve modelleme nedir?
Simülasyon, teorik ya da gerçek fiziksel bir sisteme ait neden-sonuç ilişkilerinin bir bilgisayar modeline yansıtılmasıyla, değişik koşullar altında gerçek sisteme ait davranışların bilgisayar modelinde izlenmesini sağlayan bir modelleme tekniğidir.

Simülasyon programı nedir ne işe yarar?​

Simülasyon kelimesi Latince kökenlidir ve “taklit, benzer” anlamına gelmektedir. Teorik ya da fiziksel gerçek bir sistemin, bilgisayar ortamında modellenmesi, ardından bu modele göre sistemin davranışlarını anlayabilme ve izlenecek stratejilerin sonuçlarını öngörebilmek için kullanılan tekniktir, benzetimdir.

Modelleme ve simülasyon dersi nedir?​

Bu dersin amacı öğrencileri gerçek hayatta herhangi bir analitik metotla çözümlenemeyecek karmaşık sistemlerin tasarım ve çözümlemesini sağlayacak bir karar verme yöntemiyle donatmaktır. Üretim yönetimindeki uygulamalara, ilgili bilgisayar benzetim modelleri çözümlenerek ağırlık verilmektedir.
Simülasyon cihazı nedir ne işe yarar?
Eğitim amaçlı kullanılan simülatör, uçak veya diğer karmaşık sistemlerin kontrollerinin ve kullanımının gerçekçi bir şekilde taklit edilmesini sağlamak için tasarlanmış yazılımlardır. Uçuş simülatörü, pilot için uçan makinenin ortamını simüle edebilen sanal gerçeklik sistemidir.
Phet, Matematik, Fizik, Kimya, Coğrafya gibi derslerde simülasyonlarla çevrim içi ortamda deney yapmaya imkan sağlayan bir web 2.0 aracıdır. Phet ile öğrenciler öğrendiklerini uygulayarak pratiğe dönüştürebilmektedir.
Uchuu simülasyonu, 9,6 milyar ışık yılı genişliğinde bir alan ve 2,1 trilyon “parçacık” içeriyor. Bu da onu şu ana kadar yapılmış en detaylı ve en büyük “sanal evren” yapıyor. Simülasyon ayrıca, evrenin 13 milyar yıldan fazla evrimini modelliyor ve genişleyen evrendeki karanlık maddenin hâllerine odaklanıyor.
 
Geri
Üst