Simulasyon Turkce karsiligi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Simülasyon Türkçe karşılığı nedir?​

Türk Dil Kurumunun resmi sitesi içinde simülasyon ne demek sorusunun cevabı benzetim ve öğrence olarak açıklanmaktadır.
Simülasyon testi ne demek?
Simülasyon diğer adıyla benzetim; Teorik yada fiziksel gerçek bir sistemin, bilgisayar ortamında modellendikten sonra bu model ile sistemin işletilmesi amacına yönelik olarak , sistemin davranışını anlayabilmek veya değişik stratejileri değerlendirebilmek için deneyler yürütülmesi, bu sistemlerin özelliklerini ve …

Simülasyon nedir örnekleri?​

Simülasyon kelimesi Latince kökenlidir ve “taklit, benzer” anlamına gelmektedir. Çok kullanılan bir örneği,ehliyet kurslarında sürücü adaylarına verilen trafiğin simülasyon modelinin düzenlendiği direksiyon dersleridir. Simülasyonun ilk örnekleri neredeyse 5000 yıl önce var olan Çin savaş oyunları olarak bilinmektedir.
Simülasyon denemesi ne demek?

Simültane çeviri ne demek?​

Simultane kelimesi dilimize Fransızcadan gelmiş olan kelimelerden bir tanesidir. Anlamı ise, aynı anda ya da anında demektir. Bu kelime simultane çeviri olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Bu şekilde çeviri yapılması işleminde konuşmacının konuştukları tercüman tarafından eş zamanlı olarak çevrilmektedir.
Simülasyon dersi ne demek?

Astronot simülatörü ne demek?​

Uzay yürüyüş simülatörü, NASA tarafından devreye aldı. Kanada Uzay Ajansı astronotu Jeremy Hansen uzay yürüyüş simülatörü ile eğitim alıyor. Uzay yürüyüş simülatörü, NASA tarafından devreye aldı. Böylelikle astronotların farklı yer çekim koşullarına karşı uyum sağlayabilmesi amaçlanıyor.
Simülasyon ne için kullanılır?
Simülasyon veya benzetim, teknik olmayan anlamda bir şeyin benzeri veya sahtesi anlamında kullanılır. Teknik anlamda gerçek bir dünya süreci veya sisteminin işletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. Sistem nesneleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

Simülasyon uygulaması nedir?​

Teorik ya da gerçek fiziksel bir sisteme ait neden-sonuç ilişkilerinin bir bilgisayar modeline yansıtılmasıyla, farklı şartlar altında gerçek sisteme ait davranışların bilgisayar modelinde izlenmesini sağlayan bir modelleme tekniğidir.

Geri