- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.441
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Simmer kaç derece?
SIMMER: Sıvı içerisinde 93 derecede pişirme. Hafif ateşte kaynatma olarak ta bilinir.Simmering pişirme yöntemi nedir?
Simmering (yavaş kaynatma) yöntemi ile pişirme iyi bir örnek. Bütün balık ve tavuklar soğuk su ile kaplanıyor ve kaynamaya bırakılıyor; pişinceye kadar orta ateşte yavaş yavaş kaynatılıyor. Breze etmek: Yiyeceği kapalı bir kap içinde düşük ateşte yağ ile kavurduktan sonra az sıvı ile pişirmeye deniliyor.Simmer etmek ne demek?
mutfağımızdaki karşılığı demlenmek ya da yavaş kaynatmak olsa da pişirilen sıvı bir yemeğin düşük bir ısıda kaynama noktası altında tutularak uzun süre eşit bir şekilde pişirilmesi tekniğidir.
Sui tekniği nedir?
Sous Vide; Fransızca bir terim olarak vakum altında anlamına gelir. Genel olarak; gıdaların pişirilmeye hazırlanması, lezzetlendirilip vakum poşeti içinde havası alınarak vakumlanması, kaynatmaya oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi sürecidir.Poche pişirme yöntemi nedir?
Kaynama noktasının altındaki bir ısıda (+ 85 ,+90 0C de) kaynamayan sıcak suda haşlama yöntemidir. Pişirme esnasında kaynayan suyun hareketiyle parçalanmasını istemediğimiz yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılanılır.Pişirme yöntemleri nelerdir?
Buharda pişirme tekniği özellikle diyet yemeklerinin yapılırken kullanılan sağlıklı pişirme tekniklerindendir.
Soteleme yöntemi nedir?
1- Eşit parçalara ayrılmış sebze veya etin sürekli karıştırılarak kahverengileşinceye kadar pişirilmeleri. 2- Küçük küçük doğranmış et, ciğer, böbrek vb. şeyler yağda hafifçe kavrulduktan sonra su, domates, biber vb. katılarak yapılan yemek.Soteleme işlemi nedir?
Kavurma ya da soteleme yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta ve az miktarda yağ kullanılarak pişirilmesi işlemidir.Poşe etme yöntemi nedir?
Poşe etme tekniği yumurta, balıklardan somon, ateşte pişince ağırlaşan beyaz etli ve yağlı balıklar, bununla birlikte tavuk göğsü eti ve dağılma ihtimali olan sebze yemeklerinin pişirilmesi için kullanılır. Poşe nedir sorusunun cevabı ise çok basit, aslında bir çeşit haşlama yöntemidir.