Simit

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Simit Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı un
Susam

Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, şeker, tuz ve mayayı bi kapta karıştıralım.
Sıvı yağ, ve suyu ek edip düzgünce yoğuralım.
Hamur hafif ele yapışmalı.
Hamuru 1 saat dinlendirelim.
Pekmezli suyu hazırlayalım.
Pekmez, su ve unu derin bi kapta karıştıralım.
Hamuru 10 eşit kesime bölelim, ince uzun bi form verelim, iki parçayı elimizde tutup birini oburunun etrafında çevirelim bu hali alması için.
Ardından birleştirip pekmezli suya bandıralım, susama da bandıralım hepsine tek tek tıpkı süreci yapalım.
Önce den ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. (20 dakikadan fazla durdurmayalım fırında kaldıkça kuruyacaktır) afiyet olsun .
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst