Simit Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı un
Susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, şeker, tuz ve mayayı bi kapta karıştıralım.
Sıvı yağ, ve suyu ek edip düzgünce yoğuralım.
Hamur hafif ele yapışmalı.
Hamuru 1 saat dinlendirelim.
Pekmezli suyu hazırlayalım.
Pekmez, su ve unu derin bi kapta karıştıralım.
Hamuru 10 eşit kesime bölelim, ince uzun bi form verelim, iki parçayı elimizde tutup birini oburunun etrafında çevirelim bu hali alması için.
Ardından birleştirip pekmezli suya bandıralım, susama da bandıralım hepsine tek tek tıpkı süreci yapalım.
Önce den ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. (20 dakikadan fazla durdurmayalım fırında kaldıkça kuruyacaktır) afiyet olsun .
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı un
Susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, şeker, tuz ve mayayı bi kapta karıştıralım.
Sıvı yağ, ve suyu ek edip düzgünce yoğuralım.
Hamur hafif ele yapışmalı.
Hamuru 1 saat dinlendirelim.
Pekmezli suyu hazırlayalım.
Pekmez, su ve unu derin bi kapta karıştıralım.
Hamuru 10 eşit kesime bölelim, ince uzun bi form verelim, iki parçayı elimizde tutup birini oburunun etrafında çevirelim bu hali alması için.
Ardından birleştirip pekmezli suya bandıralım, susama da bandıralım hepsine tek tek tıpkı süreci yapalım.
Önce den ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. (20 dakikadan fazla durdurmayalım fırında kaldıkça kuruyacaktır) afiyet olsun .
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı