Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
22 – 25 adet için
Hamur için:
120 gram ılık su (1 çay bardağı)
1 paket ınstant maya (toz)
3 tatlı kaşığı şeker
120 gram ılık süt (1 çay bardağı)
80 gram ayçiçek yağı (1/2 (yarım) çay bardağı)
100 gram yoğurt (1 çay bardağında 1 parmak eksik)
520 gram un (3 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
500 gram kaşar peyniri yahut beyaz peynir
Üzeri için:
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 su bardağı susam
Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Birinci evvel su, süt, şeker ve maya kap içerisinde kaşıkla karıştırılır ve akabinde sıvı yağ, yoğurt, un, tuz eklenip yoğururlur. ( ele yapışmayacak kıvamda olacak) hamurumuz 1 saat oda sıcaklığında hava almayacak biçimde üzeri örtülü dinlendirilir.
Akabinde hamurumuzu cevizden biraz büyük bezeler haline getirip, hamurları elimizle açıp iç harcını ekliyoruz ve yuvarlak biçimde kapatıp evvel pekmez ve su karışımına, sonra da susama büsbütün bulayıp tepsiye diziyoruz.
Poğaçaların tamamını tepsiye dizdikten sonra da 15 dk dinlendiriyoruz ve sonra üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz ve 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
Not:Hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak, kendi ununuzun çeşidine nazaran un ölçüsünü azaltabilir yahut arttırabilirsiniz.
Üzeri için su ve pekmezi bir kasede karıştırıp, evvel pekmeze akabinde susama batırıp tepsiye diziyoruz ( poğaçaların her tarafını kaplayacağız).
Tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dk dinlendiriyoruz ve akabinde bıçak ile üzerlerine çok derin olmayacak biçimde kesikler atıyoruz.
180 derecede kendi fırın ayarınıza nazaran üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.
22 – 25 adet için
Hamur için:
120 gram ılık su (1 çay bardağı)
1 paket ınstant maya (toz)
3 tatlı kaşığı şeker
120 gram ılık süt (1 çay bardağı)
80 gram ayçiçek yağı (1/2 (yarım) çay bardağı)
100 gram yoğurt (1 çay bardağında 1 parmak eksik)
520 gram un (3 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
500 gram kaşar peyniri yahut beyaz peynir
Üzeri için:
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 su bardağı susam
Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Birinci evvel su, süt, şeker ve maya kap içerisinde kaşıkla karıştırılır ve akabinde sıvı yağ, yoğurt, un, tuz eklenip yoğururlur. ( ele yapışmayacak kıvamda olacak) hamurumuz 1 saat oda sıcaklığında hava almayacak biçimde üzeri örtülü dinlendirilir.
Akabinde hamurumuzu cevizden biraz büyük bezeler haline getirip, hamurları elimizle açıp iç harcını ekliyoruz ve yuvarlak biçimde kapatıp evvel pekmez ve su karışımına, sonra da susama büsbütün bulayıp tepsiye diziyoruz.
Poğaçaların tamamını tepsiye dizdikten sonra da 15 dk dinlendiriyoruz ve sonra üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz ve 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
Not:Hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak, kendi ununuzun çeşidine nazaran un ölçüsünü azaltabilir yahut arttırabilirsiniz.
Üzeri için su ve pekmezi bir kasede karıştırıp, evvel pekmeze akabinde susama batırıp tepsiye diziyoruz ( poğaçaların her tarafını kaplayacağız).
Tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dk dinlendiriyoruz ve akabinde bıçak ile üzerlerine çok derin olmayacak biçimde kesikler atıyoruz.
180 derecede kendi fırın ayarınıza nazaran üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.