Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Simit Tadında Pamuk Açma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için
100 gram oda sıcaklığında tereyağ

Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç, bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz.
Güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp beze yapıyoruz.
Üzerlerine bir çay kaşığı tereyağ koyup elimizle açıyoruz.
Açmış olduğumuz hamuru bir parmak aralıklarla çapraz şeritler halinde kesiyoruz.
Rulo biçiminde katlayıp uç kısımlarını birleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çokça susam serpiyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
fırından çıkardıktan sonra kurumaması için üzerini nemli bir bezle kapatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst