- Konu Yazar
- #1
Simit Tadında Milföy Börek Tanımı İçin Materyaller
6 adet milföy
4 -5 dilim kaşar
3- 4 adet sosis
Üzeri için;
1 kase kavrulmuş susam
2 çorba kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Simit Tadında Milföy Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle milföyleri buzluktan çıkartıp 10 -16 dakika yumuşamasını bekleyelim.
Pekmezli suyu ve susamıda hazırlayıp kenara alalım.
Dikdörtgen milföyü ortadan ikiye kesip kare formunu verelim.
Dört köşesine kaşar ve sosisleri koyalım.
Kestiğimiz öbür kare milföyü bunun üzerine kapatalım.
Milföyler dört modül olcak formda orta kısımlarından keselim.
Açık kalan kısımları elimizle bastırarak kapatalım.
Evvel pekmezli suya sonra susama batıralım. Hepsine birebir süreci uygulayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimizde evvelden ısıtılmış 180 derecede kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Simit tadında milföylerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun .
6 adet milföy
4 -5 dilim kaşar
3- 4 adet sosis
Üzeri için;
1 kase kavrulmuş susam
2 çorba kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Simit Tadında Milföy Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle milföyleri buzluktan çıkartıp 10 -16 dakika yumuşamasını bekleyelim.
Pekmezli suyu ve susamıda hazırlayıp kenara alalım.
Dikdörtgen milföyü ortadan ikiye kesip kare formunu verelim.
Dört köşesine kaşar ve sosisleri koyalım.
Kestiğimiz öbür kare milföyü bunun üzerine kapatalım.
Milföyler dört modül olcak formda orta kısımlarından keselim.
Açık kalan kısımları elimizle bastırarak kapatalım.
Evvel pekmezli suya sonra susama batıralım. Hepsine birebir süreci uygulayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimizde evvelden ısıtılmış 180 derecede kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Simit tadında milföylerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun .