Simit Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 4,5 su bardağı un
Arası için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez yarım çay bardağı su ile acıyorum.
Kavrulmuş susam

Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve suyumuz ılık olması gerekiyor. Yoğurma kabına süt su ve mayayı ekleyip 10 dakika bekletiyorum.
Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğim tereyağı sıvı yağı tuz şeker ve denetimli halde unumu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuruyorum.
1 saat kadar mayalandırdıktan sonra hamurumu şekillendiriyorum. 15 adet bezi elde ettim mandalina büyüklüğünde.
Hamuru hafif elimle düzleştirici ortasına kaşar peyniri koyup tekrar yuvarlıyorum ve evvel pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama batırıp fırın tepsisine diziyorum.
Hepsini bu biçimde tamamladıktan sonra pak bir bezle üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayası yapıyorum. Isıtılmış fırında alt üst fanlı kısımda 190 derecede denetimli bi halde pişiriyorum.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst