- Konu Yazar
- #1
Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
7.8 su bardağı un
Üzeri için
1 su bardağı su
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1.5 su bardağı susam
Simit Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık suyu sütü mayayı şekeri birinci mayalanma yapıyoruz biraz bekliyoruz.
Akabinde yağı, unu, tuzu ekliyoruz yoğuruyoruz. Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz güzelce yoğurduktan sonra sarıp bir saat dinlendiriyoruz mayalanmaya bağlı.
Sonra beze haline getirip simit yada poğaça formunu verip pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.
Tepsiye dizip 180 derecede yüzü kızarana denk pişiriyoruz not. benim üzüm pekmezim yoktu dut pekmezi kullandım o yüzden simitlerin yüzü parlak olmadı siz üzüm kullanın.
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
7.8 su bardağı un
Üzeri için
1 su bardağı su
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1.5 su bardağı susam
Simit Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık suyu sütü mayayı şekeri birinci mayalanma yapıyoruz biraz bekliyoruz.
Akabinde yağı, unu, tuzu ekliyoruz yoğuruyoruz. Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz güzelce yoğurduktan sonra sarıp bir saat dinlendiriyoruz mayalanmaya bağlı.
Sonra beze haline getirip simit yada poğaça formunu verip pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.
Tepsiye dizip 180 derecede yüzü kızarana denk pişiriyoruz not. benim üzüm pekmezim yoktu dut pekmezi kullandım o yüzden simitlerin yüzü parlak olmadı siz üzüm kullanın.