SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Kavrulmuş beyaz susam
İçi için;
Taze beyaz peynir
Maydanoz
Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğuracağımız kaba ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
5 dakika mayanın aktifleşmesi için ağzını kapatıp bekliyoruz .
Sonra diğer malzemeleri koyuyoruz.
En son unu azar ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Mayalanması için 45 dakika bekliyoruz.
Pekmez ve suyu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
Mayalan hamurdan parçalar alıp elimizle bastırarak açıyoruz arasına peynirli harçtan koyup kapatıyoruz.
Her tarafını ilk önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye koyuyoruz.
Bıçakla üzerine çizikler atıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200°c fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişince üzerini hiç kapatmıyoruz saklama kabına da koymuyoruz çünkü çıtır çıtır oluyor eğer kapatılırsa çıtırlığı gidiyor.
Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Kavrulmuş beyaz susam
İçi için;
Taze beyaz peynir
Maydanoz
Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğuracağımız kaba ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
5 dakika mayanın aktifleşmesi için ağzını kapatıp bekliyoruz .
Sonra diğer malzemeleri koyuyoruz.
En son unu azar ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Mayalanması için 45 dakika bekliyoruz.
Pekmez ve suyu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
Mayalan hamurdan parçalar alıp elimizle bastırarak açıyoruz arasına peynirli harçtan koyup kapatıyoruz.
Her tarafını ilk önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye koyuyoruz.
Bıçakla üzerine çizikler atıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200°c fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişince üzerini hiç kapatmıyoruz saklama kabına da koymuyoruz çünkü çıtır çıtır oluyor eğer kapatılırsa çıtırlığı gidiyor.
Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı