SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Bardak ölçüm 200 ml
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ̆
1 adet yumurta
1 paket maya
6,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı susam
İçi için;
Gereğince dilimlenmiş kaşar
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü ve suyu bir tencereye alıp biraz ılıyana kadar ocakta ısıttım.
Yoğurma kabına ılıyan süt, su, bir paket instant maya ve şeker ekleyip karıştırdım.
Akabinde yumurta ve sıvı yağ̆ koyup uygunca karıştırdım.
Üzerine unu kontrollü bir şekilde ekledim.
Unu koyduğumda tuzunu da ekledim.
Hamuru 10 dakika kadar yoğurdum.
Üzerini kapatıp mayalanmaya bıraktım.
Yaklaşık 40 dk sonra mayalanan hamurudan mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım. (12 adet).
Bezeyi biraz açıp içine kaşarı ekleyip şeklini verdim.
Evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp tepsiye dizdim.
Tepside ılık bir ortamda üzeri kapalı 20 dakika beklettim.
Sonra üzerine bıçak ile çizikler attım.
200°c önceden ısıtılmış alt üst ayar fansız fırında kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bardak ölçüm 200 ml
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ̆
1 adet yumurta
1 paket maya
6,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı susam
İçi için;
Gereğince dilimlenmiş kaşar
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü ve suyu bir tencereye alıp biraz ılıyana kadar ocakta ısıttım.
Yoğurma kabına ılıyan süt, su, bir paket instant maya ve şeker ekleyip karıştırdım.
Akabinde yumurta ve sıvı yağ̆ koyup uygunca karıştırdım.
Üzerine unu kontrollü bir şekilde ekledim.
Unu koyduğumda tuzunu da ekledim.
Hamuru 10 dakika kadar yoğurdum.
Üzerini kapatıp mayalanmaya bıraktım.
Yaklaşık 40 dk sonra mayalanan hamurudan mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım. (12 adet).
Bezeyi biraz açıp içine kaşarı ekleyip şeklini verdim.
Evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp tepsiye dizdim.
Tepside ılık bir ortamda üzeri kapalı 20 dakika beklettim.
Sonra üzerine bıçak ile çizikler attım.
200°c önceden ısıtılmış alt üst ayar fansız fırında kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı