SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
200 ml süt(ılık)
200 ml maden suyu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harç için
200 gr kaşar peyniri
Üzeri için
Yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta maya süt ile eritilir.5 dk bekletilir.
Sıvı yağ,maden suyu,tuz,şeker ve azar azar un eklenerek 10 dk yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülür. 45 dk dinlendirilir.
Hamurdan yumurtaya kadar kesimler alınarak el yada merdane ile tepsiye dizilir.
Tepside 20 dk daha mayalanır.
Yumurta sarısı sürülür susama batırılır.
Üzerine çizim atılır ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.Afiyet olsun
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 ml süt(ılık)
200 ml maden suyu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harç için
200 gr kaşar peyniri
Üzeri için
Yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta maya süt ile eritilir.5 dk bekletilir.
Sıvı yağ,maden suyu,tuz,şeker ve azar azar un eklenerek 10 dk yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülür. 45 dk dinlendirilir.
Hamurdan yumurtaya kadar kesimler alınarak el yada merdane ile tepsiye dizilir.
Tepside 20 dk daha mayalanır.
Yumurta sarısı sürülür susama batırılır.
Üzerine çizim atılır ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.Afiyet olsun
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı