Simit Poğaça (Peynir Dolgulu) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 paket kuru maya
1 yeme kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet tam yumurta + 1 yumurtanın akı ( sarısı üzerine )
5-6 su bardağı un ( aldığı kadar, kulak memesi kıvamında olacak )
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerindeki sos için:
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
200 gram kavrulmuş susam
İçi için:
150 gram beyaz peynir
Simit Poğaça (Peynir Dolgulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm sıvı malzemeler, kuru maya, şeker ve yumurta yoğurma kabına alınır. Hiç beklemeden unu ekleyelim ( dikkatli eklemekte fayda var ).
Unun üzerine de tuz ekleyelim ve güzelce kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuralım.
Pürüzsüzleşen hamurumuzun üzerini örterek dinlenmeye alalım ( yaklaşık 1 saat ).
Hamur dinlenirken sosu hazırlayalım. Yumurta sarışını, pekmezi ve suyu bir tabağa alalım ve güzelce çırpalım.
Bir diğer tabağa da kavrulmuş susamları koyalım. Beyaz peyniri bir kaseye ufalayalım.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alalım ve bir tür yoğuralım ( havası çıkması için ) ardından mandalinadan biraz daha ufak bezeler ayıralım.
Yağladığımız tezgaha bezeleri yerleştirelim ve üzerlerini bir poşet ile örtelim ki kabuk bağlamasın.
Bir çay tabağına sıvı yağ koyalım ve elimizi yağlayalım. İlk bezemizi alalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Alt kısmına beyaz peyniri koyalım ve rulo şeklinde kapatalım. Bir ucunu yukarı bir diğer ucu da aşağıya doğru çevirelim ( açma gibi ) ve iki ucunu birleştirelim ve biraz elimizle bastıralım.
Hazır olan simit poğaçayı şimdi de sosumuza batıralım ardından da susama bulayalım.
Tepsiye yerleştirdiğimiz simit poğaçaları biraz dinlendirelim ( 5-10 dakika ).
Fırını ısıtalım 200 derece alt üst ayar. Ve poğaçalarımızın üzeri kızarana kadar pişirelim ( yaklaşık 20 dakika ). Mutlaka bu güzel tarifi deneyin derim.
Simit Poğaça (Peynir Dolgulu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 paket kuru maya
1 yeme kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet tam yumurta + 1 yumurtanın akı ( sarısı üzerine )
5-6 su bardağı un ( aldığı kadar, kulak memesi kıvamında olacak )
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerindeki sos için:
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
200 gram kavrulmuş susam
İçi için:
150 gram beyaz peynir
Simit Poğaça (Peynir Dolgulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm sıvı malzemeler, kuru maya, şeker ve yumurta yoğurma kabına alınır. Hiç beklemeden unu ekleyelim ( dikkatli eklemekte fayda var ).
Unun üzerine de tuz ekleyelim ve güzelce kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuralım.
Pürüzsüzleşen hamurumuzun üzerini örterek dinlenmeye alalım ( yaklaşık 1 saat ).
Hamur dinlenirken sosu hazırlayalım. Yumurta sarışını, pekmezi ve suyu bir tabağa alalım ve güzelce çırpalım.
Bir diğer tabağa da kavrulmuş susamları koyalım. Beyaz peyniri bir kaseye ufalayalım.
Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alalım ve bir tür yoğuralım ( havası çıkması için ) ardından mandalinadan biraz daha ufak bezeler ayıralım.
Yağladığımız tezgaha bezeleri yerleştirelim ve üzerlerini bir poşet ile örtelim ki kabuk bağlamasın.
Bir çay tabağına sıvı yağ koyalım ve elimizi yağlayalım. İlk bezemizi alalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Alt kısmına beyaz peyniri koyalım ve rulo şeklinde kapatalım. Bir ucunu yukarı bir diğer ucu da aşağıya doğru çevirelim ( açma gibi ) ve iki ucunu birleştirelim ve biraz elimizle bastıralım.
Hazır olan simit poğaçayı şimdi de sosumuza batıralım ardından da susama bulayalım.
Tepsiye yerleştirdiğimiz simit poğaçaları biraz dinlendirelim ( 5-10 dakika ).
Fırını ısıtalım 200 derece alt üst ayar. Ve poğaçalarımızın üzeri kızarana kadar pişirelim ( yaklaşık 20 dakika ). Mutlaka bu güzel tarifi deneyin derim.
Simit Poğaça (Peynir Dolgulu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı