Simit Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
500 gram un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
250 ml ılık süt
2 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gram eritilmiş tereyağı
125 gram su
1 yemek kaşığı karbonat
Simit Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
Tereyağ su ve karbonat hariç, diğer kalan malzemeler ile güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya bölelim ve bir yemek tabağa büyüklüğünde açalım aralarına eritilmiş tereyağı sürelim en üstüne sürmüyoruz.
Hamuru pizza dilimlerim gibi 8 dilim keselim.
Tepsi mayası yapalım 20 dk kadar.
Su ile karbonatı karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Hamurumuzun üst ve yanlarına güzelce sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 20/25 dk kadar pişirelim.
Simit Kruvasan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
250 ml ılık süt
2 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gram eritilmiş tereyağı
125 gram su
1 yemek kaşığı karbonat
Simit Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
Tereyağ su ve karbonat hariç, diğer kalan malzemeler ile güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya bölelim ve bir yemek tabağa büyüklüğünde açalım aralarına eritilmiş tereyağı sürelim en üstüne sürmüyoruz.
Hamuru pizza dilimlerim gibi 8 dilim keselim.
Tepsi mayası yapalım 20 dk kadar.
Su ile karbonatı karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Hamurumuzun üst ve yanlarına güzelce sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 20/25 dk kadar pişirelim.
Simit Kruvasan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı