- Konu Yazar
- #1
Simit (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
Üzerine;
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez
Susam
Simit (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt su ve şekeri karıştırın. Daha sonra başka materyalleri de ekleyip karıştırın.
Unu ekleyip güzelce yoğurup kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Yoğurduktan sonra mayalanması için üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
Mayası gelen hamuru bezelere ayırıp simit biçimini vermeye başlıyoruz.
Daha sonra pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.
Tepsiye koyup 15 dakika tepsi mayası yapılır.
Daha sonra 180 derecede fırına verilir denetimli olarak pişirilir.
Afiyet olsun
Simit (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
Üzerine;
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez
Susam
Simit (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt su ve şekeri karıştırın. Daha sonra başka materyalleri de ekleyip karıştırın.
Unu ekleyip güzelce yoğurup kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Yoğurduktan sonra mayalanması için üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
Mayası gelen hamuru bezelere ayırıp simit biçimini vermeye başlıyoruz.
Daha sonra pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.
Tepsiye koyup 15 dakika tepsi mayası yapılır.
Daha sonra 180 derecede fırına verilir denetimli olarak pişirilir.
Afiyet olsun
Simit (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı