- Konu Yazar
- #1
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı İçin Materyaller
5-6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için:
1 çay bardağı pekmez
2-3 yemek kaşığı su
1 su bardağı kadar kavrulmuş susam
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir kabın içine maya, ılık su, ılık süt ve şeker ilave edilip 10 dk mayalandıralım.
Daha sonra sırasıyla öteki materyalleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
45 dk ile 1 saat ortası mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış olan hamurları küçük bezelere ayıralım.
Elimizde her bir bezeye rulo hali vererek birbirine dolayarak yuvarlak bir simit formu verelim.
Evvel pekmezli karışıma ve daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış180 derecede 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun
5-6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için:
1 çay bardağı pekmez
2-3 yemek kaşığı su
1 su bardağı kadar kavrulmuş susam
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir kabın içine maya, ılık su, ılık süt ve şeker ilave edilip 10 dk mayalandıralım.
Daha sonra sırasıyla öteki materyalleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
45 dk ile 1 saat ortası mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış olan hamurları küçük bezelere ayıralım.
Elimizde her bir bezeye rulo hali vererek birbirine dolayarak yuvarlak bir simit formu verelim.
Evvel pekmezli karışıma ve daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış180 derecede 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun