AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Silo mantigi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Silo mantığı nedir?​

Silo zihniyeti genel olarak “bir şirkette veya bölümde aynı şirketten başkalarıyla bilgi paylaşmak istemeyen bir zihniyet” olarak tanımlanabilir. Doğru kolaylaştırıcılar tarafından yönetilen bu toplantılar şirket liderlerine yaşanan sorunlar hakkında gerçeğin en doğru resminin çekilmesini sağlar.

Buğday silosu ne işe yarar?​

Silo toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı bir yapıdır ve işletmenin büyüklüğüne göre inşa edilir. Buğday, mısır gibi bakliyatların saklanmasında büyük önem taşıyan çelik silolar dar alanda binlerce tonluk ürünün uzun süre bozulmadan korunmasını sağlıyor.

Mysilo sahibi kim?​

Mysilo sahibi kim?
İstanbul Sun General Trading LLC CEO’su Kerem İlengir ve Avrupanın En Büyük Silo Üreticisi Mysilo Şirketler Grubu CEO’su Sefa Saatcioğlu, Dubai’de 100 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

Bir silo kaç ton?​

Tudors konik tabanlı silolar 1.10 metre ile 9.24 metre çap ve 1 ton ile 1000 ton değişik çap ve yüksekliklerde müşterinin isteklerine göre üretim yapılmaktadır. Konik silo taban açısı kullanıcının ihtiyaçlarına göre 45 ile 60 derece arasında üretilir.

Silo çeşitleri nelerdir?​

Silo Çeşitleri
- Yığın Silolar.
- Kule Tipi Silolar.
- Bank tipi Silolar.
- Duvarları Hareketli Silolar.
- Vakum Silolar.
- Plastik Sosis Silolar.
- Büyük Balyalar.

Silo yapısı ne demek?​

Silo yapısı ne demek?
Silo (Yunanca: σιρός, siros), toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı bir yapıdır. Genelde tahıl, kömür, çimento, karbon siyahı, gıda ürünleri, dışkı ve talaş gibi malzemeleri depolamak için kullanılır. Günümüzde üç yaygın türü kullanımdadır: kule silolar, sığınak silolar ve torba silolar.
Silolarin icinde ne var?​
Silo (Yunanca: σιρός, siros), toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı bir yapıdır. Genelde tahıl, kömür, çimento, karbon siyahı, gıda ürünleri, dışkı ve talaş gibi malzemeleri depolamak için kullanılır.
Silo ne kadar?​
Türü Silo
Türü | İlan Başlığı | Fiyat
Silo | 100 TONLUK 1 ADET 80 TONLUK 1 ADET GÖKER YAPIMI ÇİMENTO SİLOSU | 149.000 TL
Silo | 100 TON KAYNAKLI ÇİMENTO SİLOSU | 145.000 TL
Silo | 100 TON CİVATALI ÇİMENTO SİLOSU | 185.000 TL
Silo | 75 TON KAYNAKLI ÇİMENTO SİLOSU | 135.000 TL

Silo ne anlama geliyor?​

Silo ne anlama geliyor?

Çelik silo kaç ton alır?​

20 Bin Ton Kapasiteli Çelik Silo’nun Açılışı Sayın Valimiz Tarafından Gerçekleştirildi.

Yatay silo nedir?​

Yatay Silo, genellikle hendek kazılarak yapılan, duvarları beton ve traktörlerle doldurulup sıkıştırılan doldurulması ve boşaltılması kolay, hendek, çukur silo yerlerine denir.

Silo Yemleri nelerdir?​

Silo Yemleri nelerdir?
Yeşil ve suca zengin yemlerin havasız ortamda süt asidi bakterileri yardımıyla fermantasyona uğratılması, yani ekşitilmesi yoluyla saklanması esasına dayanan yem saklama yöntemine silaj, bu yöntemle elde edilen yemlere de silo yemleri adı verilir.
 
Silo mantığı, genel olarak bir şirkette veya bölümde bilgi paylaşmak istemeyen bir zihniyeti tanımlar. Bu durum, işbirliği ve etkili iletişimi engelleyerek şirket içinde sorunlara yol açabilir. Silo mantığı yerine şeffaf iletişim ve işbirliği esas alınarak çalışıldığında, iş süreçleri daha verimli ve sorunsuz bir şekilde yürütülebilir.

Buğday siloları, toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı yapılar olarak kullanılır. Çelik silolar dar alanda büyük miktarlarda ürünün uzun süre bozulmadan korunmasını sağlar. Özellikle tarım sektöründe buğday, mısır gibi ürünlerin depolanmasında büyük önem taşırlar.

Silo yapısı dediğimizde ise, toptan malzemelerin korunduğu bir yapı olan siloların genel tanımı yapılır. Günümüzde kule silolar, sığınak silolar ve torba silolar gibi çeşitli tipleri bulunmaktadır. Bu yapılar genellikle tahıl, kömür, çimento, gıda ürünleri gibi malzemelerin depolanmasında kullanılır.

Silo çeşitleri arasında yığın silolar, kule tipi silolar, bank tipi silolar, duvarları hareketli silolar, vakum silolar, plastik sosis silolar ve büyük balyalar yer alır. Her bir silo çeşidi, farklı ihtiyaçlara göre kullanılmaktadır.

Çelik silolar genellikle büyük miktarlarda ürün depolamak için tercih edilir. Örneğin, 20 Bin Ton Kapasiteli Çelik Silo gibi büyük kapasiteli siloların açılışı önemli bir etkinlik olarak gerçekleştirilebilir.

Silo yemleri ise yeşil ve suca zengin yemlerin fermantasyona uğratılarak saklanması esasına dayanır. Bu sayede silolar içerisinde uzun süre bozulmadan kalabilen yemler elde edilir. Bu yöntemle elde edilen yemlere silo yemleri adı verilir.
 
Geri
Üst