- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 145.040
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Silindirik taşlama çeşitleri nelerdir?
Başlıca silindirik taşlama işlemleri silindirik dış çap taşlama, konik dış çap taşlama, delik taşlama, dalma taşlama, profil taşlama, krank ve kam taşlama ve dişli taşlama olarak sınıflandırılır.Silindirik taşlama nasıl yapılır?
İş parçası makine üzerinde 2 punto arasına sabitlenerek taşlama işlemi yapılır. Bu işlem sırasında makine üzerinde bulunan taş döner. Aynı zamanda taşlanacak olan silindir parçasıda kendi ekseni (Puntolar) arasında döner.Taşlama yöntemleri nelerdir?
Düzlem (Satıh) Taşlama: Bu taşlama yönteminde düz yüzeylerin taşlama işlemi yapılmaktadır. Silindirik Taşlama: Silindirik olan parçaların taşlanması işleminde silindirik taşlama makineleri kullanılmaktadır. Burada hem taş hem de parça aynı anda dönme yapar.
Taşlama türleri nelerdir?
Başlıca silindirik taşlama işlemleri silindirik dış çap taşlama, konik dış çap taşlama, delik taşlama, dalma taşlama, profil taşlama, krank ve kam taşlama ile dişli taşlama olarak sınıflandırılır.
Taşlama taşı hangi malzemeden yapılır?
Genel olarak, paslanmaz çelik ve takım çelikleri gibi yüksek çekme mukavemetine sahip malzemelerin taşlanma işleminde kullanılması önerilmektedir, ancak yüksek çekme mukavemetine sahip bazı alüminyum ve bronz alaşımlarda da kullanılabilir. Alüminyum oksit çeşitli kalitelerde üretilmektedir.Satıh taşlama tezgahı nedir?
İş parçalarının dış yüzeyleri silindirik ve konik olarak taşlanan tezgah çeşididir. Pim, mil, kovan gibi silindirik yüzeyleri taşlama da kullanılır. Bu tür tezgahlar da delik taşlama işlemi de yapılır. Özel delik taşlama aparatları kullanılarak yapılır.Taşlama prosesinin kullanımı aşağıdaki durumlardan hangisi için tercih edilir?
Genel olarak, paslanmaz çelik ve takım çelikleri gibi yüksek çekme mukavemetine sahip malzemelerin taşlanma işleminde kullanılması önerilmektedir, ancak yüksek çekme mukavemetine sahip bazı alüminyum ve bronz alaşımlarda da kullanılabilir.
Taşlama tezgahı çeşitleri nelerdir?
TAŞLAMA TEZGAH ÇEŞİTLERİ
Taşlama taşı kullanılırken, söz konusu aşındırıcı mineraller taşlanan malzemeyi keser ve küçük parçalardaki istenmeyen yüzey malzemelerini giderir. Aşındırıcı minerallerdeki kesme noktaları taşlama işlemi esnasında aşınıp, düzleşir ve bunun sonucunda körleşir.
Taşlama, en basit haliyle bir aşındırıcı kullanılarak malzeme yüzeyinden kazıma yöntemiyle talaş kaldırma işlemine verilen isimdir.
Spiral taşı neden yapılır?