AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Silikon Kordon ne demek?

Editör

Yeni Üye

Silikon Kordon ne demek?​

Silikon kayışlar, daha çok spor bir tarzı bütünleyen parçalardır. Casio’nun özellikle sıklıkla kullandığı, neredeyse saatlerinin büyük bir çoğunluğunda görebildiğimiz, kullanışlılığı ve sportif duruşu ortaya çıkaran kayışlar dayanıklılığı ile de öne çıkar.

Silikon kordon sağlam mı?​

Silikon kordon sağlam mı?
Silikon kayışlar darbelere karşı dayanıklılığıyla da oldukça avantajlı.

Saat kordonu nasıl çıkar?​

Saat kasasının üst kısmından başlayın….
- Adım: Aleti Bulun. Deri ve hasır kayışlarınızı değiştirmek için, saat kutunuzun altında bulunan aletin yanı sıra, ucu ince olan küpe veya iğne benzeri bir aleti de kullanabilirsiniz.
- Adım: Yaylı Çubuğu Gevşetin.
- Adım: Kayışı Çıkarın.
- Adım: Yaylı Çubuğu Bastırın.
- Adım: Yeni Kayışı Takın.

Hangi Kordon daha iyi?​

Hangi Kordon daha iyi?
Aktif bir yaşantınız varsa, kauçuk yada nato kayış sizin için daha uygun olabilir. İş toplantılarında ve özel akşamlarda takmak için daha kaliteli saatler istiyorsanız, deri kayışlı, çelik kordonlu yada seramik kordonlu bir saat daha uygun olabilir.

Hasır kordon mu çelik kordon mu?​

Çelik kordon içlerinde en sağlam olanıdır ve aynı zamanda en ağır olanıdır. Nato, kauçuk ve silikon kayışlar ise en hafif olanıdır. Hasır kordon ise çelik kadar sağlam ancak çok daha hafifidir. Deri kayış ise saati en şık ve en güzel gösteren kayış seçeneğidir.

Saatin kordonu değişir mi?​

Saatin kordonu değişir mi?
Saatinizin kordonunu değiştirmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey, kordonu açık bir şekilde tutmak olacaktır. Bunun için ise saatin pimini çıkartabilir veya uç tarafını kordondan çıkarabilirsiniz. Böylelikle pimlere daha kolay müdahale edilir ve saatin zarar görmesi engellenir.

Saat bileğe göre nasıl ayarlanır?​

Öncelikle elinize mezura alın ve bileğinizi ölçün. Bileğiniz ölçücü 12-13 cm’den daha inceyse kendiniz için 38 ile 42 cm arasındaki saatleri seçebilirsiniz. Fakat bileğiniz 18 cm’den daha kalında bileğinize çok daha uygun olacak şekilde 44 ve 50 cm aralığındaki kol saatlerine bakmanızda fayda var.

41 45 mm saat büyük mü?​

41 45 mm saat büyük mü?
Belki çok basit görünecek ama gerçekten bu kadar kolay. Bileğiniz 15 santimden kısa ise kasa çapı 38 mm olan bir saat sizin için daha uygun olacaktır. Bilek boyunuz 15 ile 18 santim arasında ise 40mm ve 42 mm çaplı saatleri tercih etmelisiniz. 20 santim ve üzerinde ise 44-46 mm çaplı saatleri seçmeniz daha doğru olur.

Saat kordonu hangi renk olmalı?​

Ayakkabılarınızın malzemesi ve rengi, saat kayışı seçimi için uygun bir referanstır. Kemerlerinizi ve ayakkabılarınızı eşleştirerek işe başlamalısınız. Siyah saat kayışı, siyah ayakkabı ve siyah kemer ile birlikte tercih edilmesi daha doğru sonuç verebilir. Kahverengi kayışlar için de durum aynıdır.

Up watch kordon nasıl değiştirilir?​

Up watch kordon nasıl değiştirilir?
Kordonu çıkarma ve değiştirme
- Apple Watch’unuzda kordon açma düğmelerine basın.
- Çıkarmak için kordonu yana kaydırın, sonra yeni kordonu geçirin.

Silikon kordon, saatlerde sıklıkla kullanılan dayanıklı ve esnek bir malzemedir. Spor bir tarzı bütünleyen silikon kayışlar genellikle darbelere karşı dayanıklı olup, kullanışlı ve sportif bir duruş sergilerler. Özellikle Casio saatlerinde sıkça tercih edilen silikon kayışlar, sağlamlığı ile dikkat çeker.

Saat kordonunu değiştirmek istediğinizde adımları takip edebilirsiniz. İlk olarak aletinizi hazırlayın ve yaylı çubuğu gevşeterek eski kayışı çıkarın. Sonrasında yeni kayışı takarak yaylı çubuğu bastırın. Bu adımları izleyerek saat kordonunu kolayca değiştirebilirsiniz.

Hangi kordonun daha iyi olduğuna karar verirken yaşam tarzınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Aktif bir yaşantıya sahipseniz, kauçuk veya nato kayış tercih edebilirsiniz. Özel toplantılar veya akşam etkinlikleri için ise deri, çelik ya da seramik kordonlu saatler daha uygun olabilir.

Hasır ve çelik kordonlar arasında tercih yaparken, çelik kordon sağlamlık açısından öne çıkar ancak ağır olabilir. Hasır kordon ise sağlam olmasına rağmen hafiftir. Deri kordon ise şık ve zarif bir görünüm sunar.

Saatinizin kordonunu değiştirmek istediğinizde, pimleri çıkartarak veya ucu ince bir alet kullanarak kordonu kolayca çıkarabilirsiniz. Bu sayede saatinize zarar vermeden kordonu değiştirebilirsiniz.

Saat bileğe göre nasıl ayarlanır sorusuna yanıt olarak, bilek ölçünüze uygun saat boyutunu seçmek önemlidir. 15 cm'den kısa bileğe sahipseniz 38 mm kasa çapı uygun olabilirken, 20 cm ve üzerinde ise 44-46 mm çaplı saatler tercih edilebilir.

Saat kordonunun rengi tercihi, ayakkabı ve kemer renkleriyle uyumlu olabilir. Siyah saat kayışı siyah ayakkabı ve kemerle kombinlendiğinde şık bir görünüm oluşturabilir. Benzer şekilde kahverengi kayışlar için de uygun renk tonları tercih edilebilir.

Up watch kordonunu değiştirmek isterseniz, Apple Watch'un kordon açma düğmelerine basarak işleme başlayabilir ve kordonu yana kaydırarak çıkarıp yerine yeni kordonu geçirebilirsiniz. Bu adımları uygulayarak Up watch kordonunu kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Geri