AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Silaj Inokulant nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Silaj Inokulant nedir?​

Silaj İnokulantı nedir? Yeşil ot, Buğdaygiller, Yonca, Baklagiller, Yüksek Rutubetli Mısır silajı yapımında, hızlı ve etkili bir fermentasyon sağlanması için özel olarak geliştirilmiş biyolojik silaj katkı (İnokulant) maddesidir.

Silajda fermantasyon nasıl gerçekleşir?​

Siloda aktif fermantasyon olayı 7-2 I gün içerisinde gerçekleşir. Silolanan mateıyalin su içeriği % 65′ in üzerinde ise mateıyal çok hızlı bir şekilde fermente olur. Materyalin su içeriği % 50′ nin altında ise fermantasyon olayı çok yavaş bir şekilde seyreder.
Kaliteli silaj nasıl yapılır?
DOĞRU SİLAJ NASIL YAPILIR? 1-Biçim zamanı; Mısır silajında biçim zamanı kuru madde miktarının 5 olduğu zamandır. Bu oran tarladan alınacak olan 1 kg bir mısır bitki örneğinin mikrodalga fırında kurutularak tartılması sonucu belirlenir. Kurutmadan sonra kalan örneğin miktarı en az 350 gr olmalıdır.
Aşağıdaki bakteriyel etkenlerden hangisi için silaj yemler büyük risk kaynağıdır?
Listeria bakterileri silajın yem değeri ve hijyenik kalitesi üzerinde olumsuz etki yaratmaları yanında hayvan ve insan sağlığı açısından da büyük tehlike oluştururlar. Dolayısıyla bu bakteriler de Clostridium bakterileri gibi silajda hiç bir zaman istenmezler.

Mikrobiyal Inokulant ne işe yarar?​

İnokulant olarak kullanılan laktik asit bakterileri, silajda laktik asit fermantasyonunu hızlandırarak asiditenin yükselmesine (yaklaşık pH:4) neden olarak bütrik asit bakterilerinin gelişimini de önlemiş olurlar.

Silaj Inokulant nasıl kullanılır?​

Bakteri inokulant uygulaması Silaj inokulantları genellikle belirli bir aplikatör kullanılarak yem toplanırken veya balyalanırken uygulanır.
Iyi bir mısır silajı nasıl yapilir?
Silajlık mısırın kuru maddesi %25 civarında olmalıdır. %25’i aşan kuru madde durumunda silajın kalitesi düşecek, sindirimi zorlaşacaktır. Silajlık mısır hasat edilirken doğrama uzunluğu ayarlanarak kısaltılmalı, olgunlaşmış taneler tane kırıcılarla kırılmalıdır, böylece silaj kalitesi ve yem değerleri artar.
Mısır silajı kalitesi nasıl anlaşılır?
Kaliteli silajın kokusu, kendine has, hoşa gidecek turşu benzeri bir kokusu olmalıdır. Bozulmuş tereyağı veya küf kokmamalıdır. Silajı oluşturan bitkilerin yaprak ve sapları bozulmamış olarak kalmalı, yapışkan, sümüksü bir görünümde olmamalıdır. İçinde toprak parçacıkları ve yabancı madde olmamalıdır.
 
Geri
Üst