AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Silahsiz guvenlik sinavi kac puanla kazanilir?

Editör

Yeni Üye

Silahsiz güvenlik sınavı kaç puanla kazanılır?​

Silahsız Özel Güvenlik Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? Özel güvenlik sınavına girmiş olan silahsız adaylar sınav soru kitapçığında bulunan sadece 100 soruyu yapar. Yani 25 soruluk silah sorularını cevaplamasına gerek yoktur. Silahsız özel güvenlik adaylarının 100 soruluk kısımdan alması gereken puan 60 puandır.

Özel güvenlik sınav puanı kaç olmalı?​

Silahlı Özel Güvenlik sınav notu hesaplaması 3 aşamada bakılmaktadır. Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir.

Özel güvenlik sınavları nasıl oluyor?​

Özel güvenlik sınavları nasıl oluyor?
Silahsız olarak eğitim alan adayların sınavları sadece yazılı sınavdan oluşur. Bu sınavda 100 soru üzerinden en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılır. Silah bilgisi için yapılacak sınavlar yazılı sınavdan sonraki hafta içinde Emniyet müdürlüğünce bildirilecek atış poligonlarında yapılacaktır.

Güvenlik kartı sınavdan sonra kaç günde alınır?​

Özel Güvenlik Sertifikası Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 ile 10 gün arasında geçen bir süre sonrasında kurumumuzdan tarafınıza verilecektir.

Güvenlik Sınavı Ne kadar sürüyor?​

Sınav saat 10.00’da başlayacak. Silahsız özel güvenlik görevlisi adaylarına 100 soru ve 120 dakika süre verilirken, silahlı özel güvenlik görevlisi adaylarına 125 soru ve 150 dakika süre verilecek. 17 Ekim 2021: ÖGG yazılı sınavı gerçekleştirilecek.

Özel güvenlik kursu ne kadar sürer?​

Özel güvenlik kursu ne kadar sürer?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.

Özel güvenlik sınav puanı nasıl hesaplanır?​

Silahlı Özel Güvenlik Puanı Nasıl Hesaplanır?
- Yazılı kısımdaki her 100 sorudan biri doğru yanıt 1 puan.
- Silahlı yazılı kısmındaki 25 sorudan her doğru yanıt 2 puan.
- Silah atış kısmındaki 5 atıştan her isabetli atış ise 10 puandır.

Ö GG ne demek?​

ÖGG, Özel Güvenlik Görevlisi kelimelerinin kısaltmasıdır. Özel güvenlik görevlileri iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilkyardım, narkotik, silahlar, kalabalıklar konularında eğitim alırlar.

Özel güvenlik ne kadar maaş alıyor?​

Özel güvenlik ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Silahlı Güvenlik Görevlisi | 2.820 | 3.650

Özel Güvenlik Silah atış sınavı ne zaman 2021?​

2021 yılı özel güvenlik sınav tarihleri; 17 NİSAN 2021 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 12 MART 2021 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.

Özel güvenlik soruşturması sonucu nereden öğrenilir?​

Güvenlik soruşturması sonucu nereden öğrenilir? Güvenlik soruşturması sonucu ilgili kurumun ilgili birimi telefonla aranarak ya da bizzat yüz yüze ziyaret edilerek öğrenilebilir.

Silahsız güvenlik sınavına giren adaylar, sadece 100 soruluk kısımdan oluşan yazılı sınavı yaparlar ve silah sorularını cevaplamalarına gerek yoktur. Bu adayların sınavdan geçebilmeleri için 60 puan veya üzeri bir not almaları gerekmektedir.

Özel güvenlik sınavı ise silahlı ve silahsız olarak iki aşamada gerçekleşmektedir. Silahlı özel güvenlik sınavında toplamda 125 soru bulunmaktadır (100 temel eğitim sorusu ve 25 silah sorusu) ve 5 atış yapılır. Temel kısımdan en az 60 puan almak gerekmektedir.

Özel güvenlik sınavlarından başarılı olan adaylar, sertifikalarını aldıktan sonra güvenlik kartı başvurusu yapabilirler. Güvenlik kartı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 ile 10 gün arasında kurumdan teslim alınabilir.

Özel güvenlik sınavları genellikle yazılı ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Silahsız özel güvenlik görevlisi adaylarına 100 soruluk yazılı sınav için 120 dakika süre verilirken, silahlı özel güvenlik görevlisi adaylarına 125 soruluk sınav için 150 dakika süre verilmektedir.

Özel güvenlik kurslarının süresi ise eğitim türüne göre değişmektedir. Güvenlik Temel Silahlı Eğitim en kısa 17 gün sürerken, Silahsız Temel Eğitim en kısa 13,5 gün sürmektedir.

ÖGG kısaltması, "Özel Güvenlik Görevlisi" kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Özel güvenlik görevlileri çeşitli konularda eğitilirler ve görevlerini yerine getirirler.

Özel güvenlik görevlilerinin maaşları ise kariyerlerine, deneyimlerine ve çalıştıkları şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak silahlı güvenlik görevlilerinin maaşı 2.820 TL ile 3.650 TL arasında değişebilir.

Özel güvenlik silah atış sınavı genellikle belirli tarihlerde düzenlenir. 2021 yılında özel güvenlik silah atış sınavı 17 Nisan 2021 tarihinde yapılmıştır ve bu sınava 12 Mart 2021 tarihine kadar eğitimlerini tamamlayanlar katılabilir.

Güvenlik soruşturması sonucunu öğrenmek için ilgili kurumun ilgili birimini telefonla arayarak ya da bizzat ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Geri