Silahli ozel guvenlik sertifikasi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Silahlı özel güvenlik sertifikası nasıl alınır?​

Silahlı – Silahsız Özel Güvenlik Belgesi için kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı’na müracaat etmeleri ve belli aralıklarla bazı sınavlara girmeleri akabinde alınmaktadır. Bu sınavlarda kurum tarafından belirlenen başarı puanına ulaşmak şartı aranmaktadır.
Silahlı güvenlik belgesi nasıl alınır 2021?
Silahlı ve silahsız güvenlik sertifikası alacak olanlar Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ÖGG sınavına girmeleri gerekir. İlgili sınavda alınması gereken puan en az 60 olarak bilinmektedir. Sınavdan başarı yakalayamayanlar sınav harcı yatırarak tekrar sınava girme hakkına sahiptir.

Silahlı özel güvenlik Sertifikası ne kadar sürede alınır?​

Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.
Silahlı özel güvenlik belgesi kaç para?
2022 yılı itibari ile 1343.-TL olup, bağlı bulunulan ilin vergi dairelerine yatırılır. Silahlı ve Silahsız Özel güvenlik eğitimi için aynı miktar geçerlidir. Özel güvenlik kimlik kartını çıkarabilmek için yapılması gereken her hangi başka bir masraf yoktur.
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir.
Özel güvenlik sertifikası süresi ne kadar?
Özel Güvenlik Hizmetlerinde istihdam edilen ve Kimlik Kartını aldığı tarihten itibaren 5 yıllık süresi dolan özel güvenlik personeli 5188 Sayılı Yasa gereğince, SİLAHLI YENİLEME EĞİTİMİ almak zorundadırlar. Silahsız Yenileme Eğitimi 7 gün, Silahlı Yenileme Eğitimi 8 gün sürmektedir.

Güvenlik kayıtları ne zaman başliyor 2022?​

2022 yılı özel güvenlik sınav tarihleri; 24 NİSAN 2022 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 18 MART 2022 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.
Güvenlik kartı harcı ne kadar 2022?
Güvenlik Kimlik Kartı Ücreti Özel güvenlik şirketleri çalışanları için ilgili devlet kurumları tarafından alınan kimlik kartı ücreti 2022 yılı için 50 TL olarak belirlenmiştir.

Geri