AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Silahli Ozel Guvenlik olmak icin kac puan almak gerekir?

Editör

Yeni Üye

Silahlı Özel Güvenlik olmak için kaç puan almak gerekir?​

Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir. 60 altında puan alırsanız, silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.

95 Özel Güvenlik sınavı ne zaman?​

95 Özel Güvenlik sınavı ne zaman?
95 nolu Temel Eğitim Sınavı; 19 Aralık 2021 tarihinde yapılmıştır. Sınav sorularına ve yanıtlarına “Başla” butonuna dokunarak ulaşabilirsiniz. Başarılar dileriz.

Silahsız Özel Güvenlik sınavında kaç puan almak gerekir?​

►Silahsız eğitim almış adaylar sınavın sadece 1.bölümünden sorumlu olup, bu adayların başarılı sayılabilmeleri için GYS’den en az 60 soruyu doğru cevaplandırarak en az 60 puan (*GYS-P) almaları gerekmektedir.

Silahlı özel güvenlik sınavı nasıl oluyor?​

Silahlı özel güvenlik sınavı nasıl oluyor?
Silahlı eğitim alan adayların poligonda yapılacak sınavlarında 15 metre mesafeden hedefe 5 atış yapılacak ve hedefi tutan her atış 10 puan olarak değerlendirilecektir. Silahlı eğitim alanların yazılı sınavları tam puan olarak 150, atış sınavları tam puan olarak 50 üzerinden değerlendirilecektir.
Silahlı özel güvenlik sınavı kaç dakika?​
Yazılı sınava giren silahlı adaylar, atış sınavına da aynı sınav belgesi ve kimlikle gireceklerinden sınav giriş belgesini kaybetmemeleri önemlidir. Silahlı adayların yazılı sınav süresi 150 dakika (iki buçuk saat), silahsız adayların süresi 120 dakikadır (iki saat).

96 özel güvenlik sınavı ne zaman?​

96 özel güvenlik sınavı ne zaman?
96 nolu Temel Eğitim ve 72 nolu Yenileme Sınavı; 27 ŞUBAT 2022 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 21 OCAK 2022 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.

95 Özel Güvenlik Sınavı Açıklandı mı?​

Özel Güvenlik 95. Temel Eğitim ve 71. Yenileme Eğitimi Sınavı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 19 Aralık’ta yapıldı. Sınavın ardından paylaşılan duyuru ile de 95. ÖGG sınav sonuçlarının 7 Ocak 2022 tarihinde açıklanacağı belirtildi.

Özel güvenlik sınavına kaç kez girilebilir?​

Özel güvenlik sınavına kaç kez girilebilir?
Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplam 4 (dört) sınav hakkı verilmektedir. 4 (dört) sınavda da başarılı olunamaması halinde sınav hakkı dolmakta ve istenirse tekrar eğitim alınması gerekmektedir.

Silahlı özel güvenlik sınavı zor mu?​

Bazılarına çok kolay gelir bazı personele çok zor gelir. Sınava giren kitle çok farklıdır. Yaş olarak seviye olarak farklı olan çok çeşitli personel aynı sınava girer. On sekiz yaşının ve ortaokulu ve üstü okulu bitirmiş farklı seviyedeki personel aynı sınava girdiğinden, zorluk seviyesi fazla farklılık göstermektedir.

ÖGG sınavı kac saat?​

ÖGG sınavı kac saat?
Silahlı adayların yazılı sınav süresi 150 dakika (iki buçuk saat), silahsız adayların süresi 120 dakikadır (iki saat). Gerek silahsız temel bölüm, gerek silah sorularında yanlış doğruyu götürmediği için net hesabı yapılmaz. Dolayısıyla bütün sorular cevaplanmalı ve cevap kâğıdı boş verilmemelidir.
Güvenlik başvuruları ne zaman 2022?​
Başvurular, 18-25 Nisan 2022 tarihleri arasında sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Silahlı Özel Güvenlik olmak için sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu ve 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde değerlendirme yapılmaktadır. Temel kısımdan en az 60 puan almanız gerekmektedir. Aksi halde, silah kısmından kalırsınız. Silahsız Özel Güvenlik sınavında ise en az 60 puan almanız gerekmektedir. Silahlı eğitim alan adaylar poligonda 15 metre mesafeden hedefe 5 atış yaparlar ve her isabetli atış 10 puan olarak değerlendirilir. Yazılı sınavlar 150 üzerinden değerlendirilirken, atış sınavları 50 üzerinden değerlendirilir.

Sınav süreleri ise silahlı adaylar için 150 dakika (iki buçuk saat) ve silahsız adaylar için 120 dakika (iki saat) şeklindedir. Özel Güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere genel olarak 4 sınav hakkı verilmektedir. Eğer 4 sınavda da başarılı olunamazsa, sınav hakkı tamamlanır ve tekrar eğitim almak gerekebilir.

Özel Güvenlik sınavlarına başvuru tarihleri değişkenlik gösterebilir. Örneğin, 95. Temel Eğitim ve 71. Yenileme Eğitimi Sınavı 19 Aralık 2021'de yapıldı ve sonuçlar 7 Ocak 2022 tarihinde açıklandı. Başvurular genellikle e-Devlet üzerinden online olarak yapılmalıdır. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır.

Geri