AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Silahli ozel guvenlik hangi is koluna girer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.382
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Silahlı özel güvenlik hangi iş koluna girer?​

Özel güvenlik sektörü, 18/10/2012 tarihli ve 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 4. maddesinde bahsi geçen işkollarını açıkça tanımlamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 28502 Sayılı Resmi Gazete’de yayımladığı İşkolları Yönetmeliği kapsamında 19. iş koluna girmektedir.

Özel güvenlik şahsi silah alabilir mi?​

Özel güvenlik şahsi silah alabilir mi?
Koruma ve güvenliği sağlanan yerlerde özel güvenlik görevlilerinin devriye veya nokta nöbeti görevlerini tek kişi ile yerine getirmesinin hukuki bir sıkıntısı olmadığı vurgulandı. Ancak özel güvenlik görevlileri olmaktan dolayı taşıma ruhsatı almak mümkün değildir.” denildi.

Silahlı güvenlik görevlisi silah taşıyabilir mi?​

Silahlı güvenlik görevlisi silah taşıyabilir mi?
Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar. Özel güvenlik şirketleri ateşli silah alamaz ve bulunduramazlar.

Silahlı bayan özel güvenlik nerelerde çalışabilir?​

Bayan Güvenlik Görevlileri Nerelerde Çalışabilir? Küçük ve büyük çaplı projelerde, okul, alışveriş merkezleri, bankalar, medya kuruluşları, metrolar, kreşler, stadyumlar, hastaneler, iş yerleri, otoparklar gibi insanların yoğun olarak kullandığı ortamlarda güvenliği ve sükuneti sağlamak amaçlı görev alırlar.

Silahsiz özel güvenlik nerelerde çalışabilir?​

Silahsiz özel güvenlik nerelerde çalışabilir?
Peki, silahsız özel güvenlik görevlileri ne kadar maaş almaktadır. İşte ayrıntıların yer aldığı haberimiz… Öze güvenlik görevlileri, özel sektörde ya da kamuda yer alan banka, üniversite, şirketler, hastaneler vb alanlarda çalışmaktadırlar.

Özel güvenlik Silahlı nasıl alınır?​

Özel güvenlik Silahlı nasıl alınır?
Silahlı – Silahsız Özel Güvenlik Belgesi için kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı’na müracaat etmeleri ve belli aralıklarla bazı sınavlara girmeleri akabinde alınmaktadır. Bu sınavlarda kurum tarafından belirlenen başarı puanına ulaşmak şartı aranmaktadır.
 
Silahlı özel güvenlik sektörü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği İşkolları Yönetmeliği'nde 19. iş koluna girmektedir. Bu sektörde çalışan özel güvenlik görevlileri, belirli görevleri yerine getirirken silah taşıyamazlar. Özel güvenlik şirketleri ateşli silah alamaz ve bulunduramazlar.

Özel güvenlik görevlileri silahsız olarak, çeşitli alanlarda çalışma fırsatına sahiptirler. Bu alanlar arasında okullar, alışveriş merkezleri, bankalar, medya kuruluşları, metrolar, kreşler, stadyumlar, hastaneler, iş yerleri, otoparklar gibi insanların yoğun olarak bulunduğu yerler bulunmaktadır.

Silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na başvuruda bulunmalı ve belirlenen sınavlara girmelisiniz. Bu sınavlardan belirlenen başarı puanını almanız halinde özel güvenlik belgesi sahibi olabilirsiniz.

Videoyu izlemek isterseniz lütfen [buraya tıklayınız](https://www.youtube.com/watch?v=qwl6rmOujFk).
 
Geri
Üst