AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sıkma Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sıkma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
100 gram pudra şekeri
1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı, oda ısısında
1 paket vanilin şekeri
250 gram un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
30 gram kakao
1 yudum su
Ayrıyeten:
Eritilmiş çikolata
Hindistan cevizi rendesi

Sıkma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 175 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Karıştırma kabında tereyağ, vanilin şeker ve pudra şekerini mikser ile iyice çırpın.
Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırın.
Un, kakao, kabartma tozu ve bir yudum su ekleyip yoğurun.
Pişirirken çok çabuk eriyip yayılmaması için, sert bir kurabiye hamuru olması gerekiyor.
Hamur sert olduğu için hamuru dayanıklı ve çabuk yırtılmayan sıkma torbasına doldurun. Sıkması daha kolay olması için hamuru azar azar doldurun ve yağlı kağıdın üzerine küçük daireler veya başka şekiller sıkın.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin ve ardından iyice soğumaya bırakın.
Uçlarını eritilmiş çikolataya batırıp hindistan cevizi rendesi ile süsleyin.
Sıkma Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst