AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı İçin Malzemeler
1 kase ince bulgur
1 kaseden 1 parmak eksik un
Tuz
Sıcak su
Sosu için:
Sıvıyağ
3 adet orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber

Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 kase ince köftelik bulgura ,1 tatlı kaşığı tuzumuzu katalım.
Sıcak su döküp biraz karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş unu ek edip cıvık ve çok katı olmayacak halde elimizi ıslata ıslata yoğurma sürecini tamamlayalım.(köftenin kıvamı çok değerli ele çok yapışmayan lakin bir o kadar sert olmayacak hamur olması çok haşlama sürecinde çok değerli ).
Resimler de kıvamını ve halini göstermeye çalıştım.
Aynı gün tüketecekseniz köfteyi kesinlikle sabah erken saatte yapıp üzerini streç yahut folyoyla kapatıp dolapta kurutmanız lazım.
Kuruyan köfteleri kaynar suya atıp,kontrollü halde makarna haşlar üzere haşlayalım(hamur aslında kıvamında olduysa 10 dk. İçinde kusursuz bir kıvamda haşlanıyor.
Kesinlikle dağılmamasına itina gösterelim,tel süzgeç yardımıyla süzerek çıkaralım.
Sosu için;Geniş bir tavaya yağımızı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı güzelce kavuralı.
Ardından biberlerimizi kavurup,domates rendemizi ek edip kavurmaya devam edeli.
Sonrasında salçamız için kavurmaya sürecimizi tamamladıktan sonra en son baharatlarımızı ve tuzumuzu katıp,köfteleri haşladığımız suyumuzdan 2 kepçe kadar su koyup sosumuzu kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim.
Pişen sosa haşladığımız köftelerimizi ekleyip birebir tencerede ocağın altını kapatıp sosu harmanlamak için karıştıralım.
Servise hazır. Afiyet olsun

Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst