Sıkma Köfte (Malatya Usulü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;
2,5 su bardağı yarma(unlu bulgur)
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 er çay kaşığı pulbiber ve karabiber
Başka gereçler;
1 yemek kaşığı salça
1 adet büyük domates
3 tane sivri biber
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pulbiber

Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yarma ve bulgurumuzu bir kaba alıp üzerini geçmeyecek formda sıcak su ekleyelim.
Yarım saat üzeri kapalı bir biçimde bekliyor.
Suyunu uygunca çektikten sonra yoğuralım.
Ben yakışacağını düşünüp hamura bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası, birer çay kaşığı pulbiber ve karabiber koydum.
Hamur sert olursa sıcak su ekleyerek yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
Daha sonra kaynar tuzlu suya koyup en az 15 dakika kaynatalım.
Köfteler piştiğinde sudan çıkaralım.
Bir tavada soğan ve biberi yağda kızartalım.
Kızardıktan sonra bir yemek kaşığı salça koyup salçayı kavuralım.
Salça kavrulduktan sonra domatesi koyalım.
Domates de içinde erdikten sonra köftelerimizi ekleyebiliriz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst