AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siklamen cicegi nasil Canlandirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.384
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sıklamen çiçeği nasıl Canlandirilir?​

Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Sıklamen çiçeği ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilmelidir. Kış aylarında ise haftada bir defa sulamak bitki için yeterli olmaktadır. Soğuk olmayan yumuşak bir su verilmesi bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamaktadır.

Sıklamen çiçeği ne zaman sulanır?​

Sıklamen çiçeği ne zaman sulanır?
Sulama: Siklamen çiçeği sulama konusunda hassas davranılması gereken bitkilerden biri. Yazın haftada 2 kışınsa haftada 1 sulama yeterli olsa da sulama yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar var.

Sıklamen çiçeği suyu sever mi?​

Özellikle çiçek açtığı dönemde suyu sever, ancak bitkinin yapraklarına su gelmemesine dikkat edin. Siklamen çiçeği, yazın haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere olacak şekilde saksı üstünden sulanmalıdır.

Kalanşo çiçeği bakımı nasıl yapılır?​

Kalanşo çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir. Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.
Tavşan kulağı çiçeğinin yaprakları neden sararır?​
Sıklamen yaprakları sıcağa ve soğuğa karşı hassastır. Orta iklim şartlarını sevdiği için cereyanda kalırsa, soğukta veya çok sıcakta kalırsa yaprakları hemen sararır. Sıklamen yapraklarının sararmasının bir sebebi de aşırı sulamadır. Sıklameni deliksiz saksıya koyar veya fazla sularsanız yaprakları sararabilir.

Sıklamen yumrusu nasıl saklanır?​

Sıklamen yumrusu nasıl saklanır?
Zira, bir sonraki soğuk dönemlerde daha verimli çiçek açabilmesi, iyi bir saklanma süreci sayesinde sağlanır. Sıklamen çiçeği soğanının kış aylarında olduğu gibi direkt ışık almayan yerlerde muhafaza edilmesi gerekir. Ancak mümkün ise daha serin ve daha karanlık bir ortama yerleştirilmelidir.

Sıklamen çiçeği yapraktan nasıl çoğaltılır?​

Yapraktan çoğaltma işleminde köke oldukça yakın mesafeden alınan dalın köklendirilmesi ile yapılır. Siklamende yumrudan çoğaltma her ne kadar riskli olabiliyorsa en çok tercih edilen işlemdir. Fakat yapraktan köklendirerek çoğaltma işlemi ise genel olarak en çok tutma oranı artan bir uygulamadır.

Yıldız çiçeği soğanı nasıl saklanır?​

Yıldız çiçeği soğanı nasıl saklanır?
Yıldız çiçekleri çok soğuk ortamlara dayanıksızdır. Toprak altında üstü trof ya da yaprak çürükleri ile saklanabilse de toplanıp ılık bir ortamda file ya da bez, talaş gibi bir zemine konmasında fayda vardır.
 
Sıklamen çiçeğinin canlandırılması için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Bahar ve kış aylarında sıklamenin fazla soğuktan korunması ve susuz bırakılmaması gerekmektedir. Ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilerek sulanmalıdır. Kış aylarında ise haftada bir defa sulamak yeterli olacaktır. Sulama işlemi sırasında bitkiye soğuk olmayan yumuşak su verilmelidir. Yapraklara su gelmemesine dikkat ederek sıklamen çiçeğini sulamak önemlidir.

Sıklamen çiçeği sulama konusunda hassas bir bitkidir. Yazın haftada 2, kışın ise haftada 1 sulama yapmak yeterli olsa da sulama yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Suyunun yumuşak olması ve yapraklara su gelmemesine özen gösterilmesi büyük bir önem taşır.

Sıklamen çiçeği suyu sever ancak dikkatli sulanmalıdır. Özellikle çiçek açma döneminde suya ihtiyaç duyar. Yaz aylarında haftada 2 kez, kış aylarında ise haftada 1 kez olacak şekilde saksı üstünden sulanması önerilir.

Sıklamen çiçeğinin yaprakları sıcak ve soğuğa karşı hassas olduğundan doğru koşullarda büyütülmesi önemlidir. Yaprakların sararmasının nedenleri arasında aşırı sulama, sıcak veya soğuk hava şartları yer alır. Cereyanda kalmamalarına ve aşırı suları engellemek için delikli saksılar tercih edilmesine dikkat edilmelidir.

Sıklamen yumrusunun iyi saklanması, bir sonraki dönemde daha verimli çiçek açmasını sağlar. Soğanın, direkt ışık almayan ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Kış aylarında daha karanlık bir ortama yerleştirilmesi faydalı olacaktır.

Sıklamen çiçeğini yapraktan çoğaltmak istediğinizde köke yakın bir mesafeden alınan dalın köklendirilmesi gerekmektedir. Yapraktan köklendirme yöntemi genellikle tercih edilen ve tutma oranı yüksek bir yöntemdir.

Yıldız çiçeği soğanları çok soğuğa dayanıksız olduğundan ılık bir ortamda saklanmalıdır. Toprak altında veya trof içinde saklanabilirler, ancak toplanıp ılık bir ortamda muhafaza etmek daha uygun olacaktır.
 
Geri
Üst