AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siklamen cicegi hangi ortami sever?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.417
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sıklamen çiçeği hangi ortamı sever?​

Türünden türüne ufak değişiklikler gösterse de siklamen çiçeği havadar ve hafif esintili bir ortamı sever. Oda sıcaklığı olarak da soğuk ortamları seven siklamen çiçeğinin bazı türlerinin -30 derecelere kadar dayandığı, don olaylarında dahi kendini koruyabildiği bilinmektedir.

Sıklamen çiçeğine ne kadar su verilir?​

Siklamen çiçeği yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanmalıdır. Siklamen çiçeğinin toprağı kurudukça su verilmelidir.

Sıklamen soğanı ne zaman ekilir?​

Sıklamen soğanı ne zaman ekilir?
Sıklamen Tohumu Ne Zaman Ekilir? Sıklamen yetiştirmenin en rahat yolu tohum ekmektir. Eğer sıklameni tohum ile büyütmek istiyorsanız, ağustos ayının ilk günlerini bekleyebilirsiniz.

Tavşan kulağı bitkisi nasıl bakılır?​

Tavşan kulağı bitkisi nasıl bakılır?
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalı, yarı aydınlık yerlerde konumlandırmalısınız. Toprak Seçimi: Tavşan Kulağı (Siklamen) Çiçeği, mineral bakımından zengin toprakları sever. Humuslu yani diğer bir deyişle torf, kızıl toprak ve organik gübre karışımı tam da aradığınız toprak çeşidi olacaktır.

Sıklamen çiçeği balkonda yetişir mi?​

Balkon ve bahçelerde oldukça güzel gelişim gösteren sıklamen çiçeği kapalı ortamda o kadar iyi gelişmemektedir. Serin ve gölge ortamları çok seven çiçek, en iyi gelişimi bu ortamlarda göstermektedir.

Sıklamen çiçeği güneşi sever mi?​

Siklamen (Cyclamen) çiçeği direk olarak gün ışığına maruz kalmamalıdır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

Sıklamen yazın nasıl saklanir?​

Sıklamen yazın nasıl saklanir?
Sıcak havalarda çiçek açmayan sıklamen, yaz aylarında iyi muhafaza edilmelidir. Zira, bir sonraki soğuk dönemlerde daha verimli çiçek açabilmesi, iyi bir saklanma süreci sayesinde sağlanır. Sıklamen çiçeği soğanının kış aylarında olduğu gibi direkt ışık almayan yerlerde muhafaza edilmesi gerekir.

Sıklamen çiçeği neden solar?​

Sıklamen çiçeği neden solar?
Sıklamen yaprakları sıcağa ve soğuğa karşı hassastır. Orta iklim şartlarını sevdiği için cereyanda kalırsa, soğukta veya çok sıcakta kalırsa yaprakları hemen sararır. Sıklamen yapraklarının sararmasının bir sebebi de aşırı sulamadır. Sıklameni deliksiz saksıya koyar veya fazla sularsanız yaprakları sararabilir.

Sıklamen hangi mevsimde yetişir?​

Siklamen (Cyclamen) sonbahar-kış döneminde çiçeklenir. Pencere önünde veya çiçek tarhlarında bahçede yerini Ekim aylarında alabilir. Mayıs ayına kadar çiçek vermeye devam eder.

Sıklamen çiçeği neden çürür?​

Tavşan kulağı çiçeğinin yaprakları neden sararır?​

Tavşan kulağı çiçeğinin yaprakları neden sararır?

Sıklamen çiçeği yazın nasıl bakılır?​

Sıklamen çiçeği yazın nasıl bakılır?
Siklamen çiçeği, yazın haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere olacak şekilde saksı üstünden sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde haftada iki gün olacak şekilde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde sulamasını ihmal etmemek adına Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Sıklamen çiçeği nasıl ortamı sever?​

SİKLAMEN ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?
- Kireçsiz, asitli ve nemli topraklardan hoşlanır.
- Gelişim döneminde 15-20 ˚C aralığında sıcaklığa ihtiyaç duyar.
- Neme en çok ihtiyacı olduğu dönem çiçeklenme dönemidir.
- Çiçeklenme dönemlerinde aydınlık ve yarı gölge alanlarda yetiştirilmesi gerekir.
 
Sıklamen çiçeği havadar ve hafif esintili bir ortamı sever. Ayrıca oda sıcaklığı olarak soğuk ortamları tercih eder. Bazı sıklamen türleri -30 derecelere kadar dayanabilir ve don olaylarında kendini koruyabilir.

Sıklamen çiçeğine yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulama yapılmalıdır. Toprağı kurudukça sulama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Sıklamen soğanı ağustos ayının ilk günlerinde ekilebilir. Tohumla yetiştirmek isterseniz tohum ekmek en kolay yoldur.

Balkon ve bahçelerde güzel gelişim gösteren sıklamen çiçeği, kapalı ortamlarda iyi gelişim gösteremez. Serin ve gölge ortamları tercih eder.

Sıklamen çiçeği direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Gün ışığı almadığı yöne doğru eğilim gösterebilir, bu yüzden aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir.

Sıklamen yaz aylarında iyi bir şekilde saklanmalıdır çünkü sıcak havalarda çiçek açmaz. Direkt ışık almayan ve serin bir ortam tercih edilmelidir.

Sıklamen çiçekleri sıcağa ve soğuğa karşı hassastır. Aşırı sulama, sıcak veya soğuk hava yapraklarının solarak sararmasına sebep olabilir. Delikli saksı ve dengeli sulama yapılmalıdır.

Sıklamen sonbahar-kış döneminde çiçeklenir ve Ekim ayında yerini alır. Mayıs ayına kadar çiçek vermeye devam edebilir.

Sıklamen çiçeğinin çürümesinin sebepleri arasında aşırı sulama ve köklerin çürümesi yer alabilir. Toprağın fazla nemli olması da çürümeye yol açabilir.

Tavşan kulağı bitkisinin yaprakları genellikle sıcak veya soğuk hava, aşırı sulama ya da yetersiz beslenme nedeniyle sararabilir. Bitkinin gereksinim duyduğu ortam şartlarına dikkat edilmelidir.

Sıklamen çiçeği yaz aylarında haftada 2 kere sulanabilir. Yazın sulama işlemi Pazartesi ve Perşembe günlerine denk getirilebilir. Kış aylarında ise haftada 1 kere olacak şekilde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Sıklamen çiçeği kireçsiz, asitli ve nemli toprakları sever. Gelişim döneminde 15-20 derece aralığında sıcaklığa ihtiyaç duyar ve çiçeklenme döneminde neme daha fazla ihtiyaç duyar. Aydınlık ve yarı gölge alanlarda yetiştirilmesi tavsiye edilir.
 
Geri
Üst