SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir
Bademcik iltihabına ne iyi gelir, bademcik sorunu kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen üst solunum yolu hastalıklarından biridir. Bademcik boğaz bölgesinde bulunduğu için bölgede bazı mikropların birikmesi bölgenin tahriş olmasına yol açar.
Bademcik iltihabı ile beraber kişide halsizlik, ateş, ağrı gibi şikayetler oluşur. Bademcik iltihabı yaşandığında sorun giderilene kadar aşırı sıcak ya da soğuk içecek ve yiyecekler tüketilmemelidir. Aynı şekilde aşırı acılı ve baharatlı gıdalar bölgede tahriş ve kızarıklığa neden olabilir.
Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir?
Karadut pekmezi bademcik iltihabına iyi gelen besinlerden biridir. Pekmez tüketmekten hoşlanmayan kişiler karadut şurubu ile de sorunu kontrol altına alabilir.
Kurutulmuş ya da taze birkaç gül yaprağı 1 su bardağı suyun içinde kaynatılarak elde edilen su ile günde 3 defa gargara yapılırsa bademcik iltihabına karşı iyi gelir.
Hint yağı bademcik iltihabına karşı faydalı bir yağ türüdür.
Bir miktar adaçayı sirke ve bal ile karıştırılarak iltihaba karşı tüketilebilir. Karışımın kıvamı macun kıvamından biraz daha sulu olmalıdır. Elde edilen karışım antibiyotik etki yaratarak iltihabın giderilmesinde önemli rol oynar.
1 tane ayva dörde bölünerek 1 gece boyunca suyun içinde bekletilir. Elde edilen su gargara suyu olarak kullanılır.
1 su bardağı sıcak suyun içine karabiber, tarçın ve bal ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen karışım bademcik iltihabına karşı düzenli tüketilir.
Tuzlu su ile yapılan gargara bölgede iltihap nedeni ile oluşan ağrının tedavisi için faydalı olur.
2 tane orta büyüklükte kuru soğanın kabukları soyularak rendeden geçirilir. İçine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilerek soğanlar ölene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlar temiz bir tülbentte yayılarak boğaz bölgesine sarılır.
Bir miktar kırmızı üzüm sirkesi ve papatya kurusu 1 su bardağı suyun içine atılarak bir gün bekletilir. Bekleme süresi tamamlandığında karışım posa kıvamı alacaktır. Posa kıvamı alan papatyalar sirkeli sudan çıkartılarak temiz bir tülbentte yayılarak boğaz bölgesine sarılır.
Boğaz iltihabı devam ettiği sürece ılık su ile bal karıştırılarak düzenli içilmelidir.
İltihaba karşı günde 2-3 diş sarımsak yenmelidir.
Mine çiçeği suyu ile bademcik iltihabına karşı düzenli gargara yapılmalıdır.
30 gram kadar hindi bağ kökü 1 su bardağı suyun içine ilave edilir. Karışım 2 dakika kadar kaynatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan çay bal ve limon ile tatlandırılarak günde 1 bardak içilir.
10 tane kuru incir küp küp doğranarak yarım litre süt ile pişirilir. Günde 3 yemek kaşığı tüketilir. Süt ve incir bademcik iltihabına karşı iyi gelir.
Sumak, keten tohumu ve hatmi kökü aynı ölçülerde bir cezveye alınarak kaynatılır. Kaynayan karışım tülbentten geçirilerek posası çıkarılır. Elde edilen posa temiz bir tülbentte yerleştirilerek boğaza sarılır. Her gün düzenli uygulandığında bademcik iltihabı ve ağrısına karşı şifa olur.
Zerdeçalın iltihap önleyici etkisi vardır. Zerdeçal gargara suyu olarak hazırlandığında bademcik iltihabına karşı iyi gelir. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz zerdeçal eklenerek karıştırılır. Karışım ılıdıktan sonra gargara suyu olarak kullanılabilir. Bademcik iltihabına karşı zerdeçal çayı da faydalı olur. Hazırlanan çay bal ve limon ile tatlandırılarak günde 2-3 fincan içilebilir.
Tarçın çay şeklinde hazırlanarak bademcik iltihabına karşı tüketilebilir. Tarçının bakterileri önleyici özelliği vardır. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edilerek 5 dakika beklenir. Bekleme süresi tamamlandığında tarçın çayı bademcik iltihabına karşı tüketilebilir.
Bademcik iltihabına ne iyi gelir, bademcik sorunu kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen üst solunum yolu hastalıklarından biridir. Bademcik boğaz bölgesinde bulunduğu için bölgede bazı mikropların birikmesi bölgenin tahriş olmasına yol açar.
Bademcik iltihabı ile beraber kişide halsizlik, ateş, ağrı gibi şikayetler oluşur. Bademcik iltihabı yaşandığında sorun giderilene kadar aşırı sıcak ya da soğuk içecek ve yiyecekler tüketilmemelidir. Aynı şekilde aşırı acılı ve baharatlı gıdalar bölgede tahriş ve kızarıklığa neden olabilir.
Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir?
Karadut pekmezi bademcik iltihabına iyi gelen besinlerden biridir. Pekmez tüketmekten hoşlanmayan kişiler karadut şurubu ile de sorunu kontrol altına alabilir.
Kurutulmuş ya da taze birkaç gül yaprağı 1 su bardağı suyun içinde kaynatılarak elde edilen su ile günde 3 defa gargara yapılırsa bademcik iltihabına karşı iyi gelir.
Hint yağı bademcik iltihabına karşı faydalı bir yağ türüdür.
Bir miktar adaçayı sirke ve bal ile karıştırılarak iltihaba karşı tüketilebilir. Karışımın kıvamı macun kıvamından biraz daha sulu olmalıdır. Elde edilen karışım antibiyotik etki yaratarak iltihabın giderilmesinde önemli rol oynar.
1 tane ayva dörde bölünerek 1 gece boyunca suyun içinde bekletilir. Elde edilen su gargara suyu olarak kullanılır.
1 su bardağı sıcak suyun içine karabiber, tarçın ve bal ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen karışım bademcik iltihabına karşı düzenli tüketilir.
Tuzlu su ile yapılan gargara bölgede iltihap nedeni ile oluşan ağrının tedavisi için faydalı olur.
2 tane orta büyüklükte kuru soğanın kabukları soyularak rendeden geçirilir. İçine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilerek soğanlar ölene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlar temiz bir tülbentte yayılarak boğaz bölgesine sarılır.
Bir miktar kırmızı üzüm sirkesi ve papatya kurusu 1 su bardağı suyun içine atılarak bir gün bekletilir. Bekleme süresi tamamlandığında karışım posa kıvamı alacaktır. Posa kıvamı alan papatyalar sirkeli sudan çıkartılarak temiz bir tülbentte yayılarak boğaz bölgesine sarılır.
Boğaz iltihabı devam ettiği sürece ılık su ile bal karıştırılarak düzenli içilmelidir.
İltihaba karşı günde 2-3 diş sarımsak yenmelidir.
Mine çiçeği suyu ile bademcik iltihabına karşı düzenli gargara yapılmalıdır.
30 gram kadar hindi bağ kökü 1 su bardağı suyun içine ilave edilir. Karışım 2 dakika kadar kaynatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan çay bal ve limon ile tatlandırılarak günde 1 bardak içilir.
10 tane kuru incir küp küp doğranarak yarım litre süt ile pişirilir. Günde 3 yemek kaşığı tüketilir. Süt ve incir bademcik iltihabına karşı iyi gelir.
Sumak, keten tohumu ve hatmi kökü aynı ölçülerde bir cezveye alınarak kaynatılır. Kaynayan karışım tülbentten geçirilerek posası çıkarılır. Elde edilen posa temiz bir tülbentte yerleştirilerek boğaza sarılır. Her gün düzenli uygulandığında bademcik iltihabı ve ağrısına karşı şifa olur.
Zerdeçalın iltihap önleyici etkisi vardır. Zerdeçal gargara suyu olarak hazırlandığında bademcik iltihabına karşı iyi gelir. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz zerdeçal eklenerek karıştırılır. Karışım ılıdıktan sonra gargara suyu olarak kullanılabilir. Bademcik iltihabına karşı zerdeçal çayı da faydalı olur. Hazırlanan çay bal ve limon ile tatlandırılarak günde 2-3 fincan içilebilir.
Tarçın çay şeklinde hazırlanarak bademcik iltihabına karşı tüketilebilir. Tarçının bakterileri önleyici özelliği vardır. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edilerek 5 dakika beklenir. Bekleme süresi tamamlandığında tarçın çayı bademcik iltihabına karşı tüketilebilir.