AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siirlerde hangi noktalama isareti kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şiirlerde hangi noktalama işareti kullanılır?​

Sık yapılan bir başka hata şiirlerde dize sonlarında virgül kullanılması. Yapısı gereği şiirde bir dize ya bir cümledir ya da alt dizelerde tamamlanacak olan bir cümlenin parçasıdır. Bir cümle olması halinde dize sonuna virgül değil nokta konulur.

Şiirlerde noktalama işareti olur mu?​

Şiir yazımında uygulanacak katı kurallar, değişik okumalara, yorumlara olanak tanımaz. Bu da şiirin özgürlüğüyle bağdaşmaz. Şiir, noktalama imlerinden bağımsız olarak vardır. Şiirsel imgeyi oluşturan, onun noktalama imleriyle karşılıklı varoluş biçimi değildir.
Necip Fazıla göre şiir nedir?
Peki, Necip Fazıl’a göre şiir nedir, şair kime denir? 🔹 Şiir, edebiyatımızın en kadim türlerinden biridir. Sözcüklerle güzel biçimler kurma sanatı olarak tanımlanan şiir, her dönemde duygularımıza ve düşüncelerimize hitap eder. Fakat aynı zamanda güzel sanatların en üstünü ve en zor olanıdır.
Şiir Alıntılarında mısraları ayırmak için ne kullanılır?
Eğik Çizgi (/) Düz yazıda yapılan şiir alıntılarında mısraları birbirinden ayırmak için kullanılır.

Şiirde noktalı virgül neden kullanılır?​

Öğeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için bu sıralı cümleler arasına noktalı virgül konur. Sevinçten, heyecandan içim içime sığmıyor; bağırmak, kahkahalar atmak, ağlamak istiyorum. İster inan, ister inanma; aynen dediğim gibi oldu.

Bu şiirde neden noktalama işaretleri kullanılmamış olabilir?​

Bu şiirde neden noktalama işaretleri kullanılmamış olabilir? Cevap: Çünkü şair özgürdür, duygularını özgürce ifade etmek ister. Bundan dolayı noktalama işareti kullanmamayı tercih etmiştir.
Ahmet Hamdi Tanpınar hangi şiir anlayışı?
Öz şiir anlayışına sahiptir. Şiirlerinde Yahya Kemal ve Ahmet Haşim’den etkilenmiştir. İlk şiirlerinde hece ölçüsünü kullanmış, daha sonra serbest ölçüye geçmiştir. Fransız şairlerini yakından tanıyıp sembolistlerden etkilenmiştir.
 
Geri
Üst