AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sigortasiz dul maasi ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Sigortasız dul maaşı ne kadar?​

Erkek, SGK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alabiliyor. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkurlu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alıyor.

Kimler 3 ayda bir maaş alır?​

Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı 3 farklı sigorta sistemi bulunmaktadır. Bu sistemlerden emekli olan vatandaşlar emekli olduğu sistemin şartlarına göre emekli aylıklarını alıyor. 4C (Emekli Sandığı) emeklileri ise maaşlarını 3 ayda bir olarak alıyor.

Sgk ölüm aylığı ne kadar 2021?​

Sgk ölüm aylığı ne kadar 2021?
1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile yapılan enflasyon güncellemesi sonrasında 2021 dul maaşı ve yetim maaşı yüzde 8,45 oranında zamlandı. Maaşı 2 bin 400 lira olan bir kişinin zamlı maaşı bu oran üzerinden 2 bin 602 liraya yükseldi.

Dul kadının hakları nelerdir?​

Dul kadının hakları nelerdir?
Kocası ölen kadına dul yetim aylığı ve bayram parası gibi maaşlar da bağlanabiliyor. Kocası ölen kadınlar, talep ederlerse muhtaçlık durumları incelenir. Kadın muhtaç olarak tespit edilirse, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler ve Kaymakamlıklara, sosyal yardımlardan yararlanabilmek için başvuruda bulunabilirler.

3 aylık maaşları ne kadar oldu?​

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen engelli aylıkları, 65 yaşını doldurmayan ancak yetkili hastanelerden alınan sağlık raporları sayesinde yüzde 40, yüzde 69 ya da yüzde 70 engelli olduğu tespit edilen vatandaşlara ödenen 3 aylık maaşlardır.

3 aylık emekli maaşı kimler alabilir?​

Kendi çalışmasından dolayı SSK emeklisi olarak maaş alırken, vefat eden Bağkur emeklisi kocasının ölümünden sonra dul aylığı alan kadın, Emekli Sandığı’ndan (memurluktan) emekli olmuş babasının vefatından sonra yetim aylığı da alabiliyor. Bu durumda üç maaş bağlanmış oluyor.

Dul kadın yardım alabilir mi?​

Dul kadın yardım alabilir mi?
Bunun için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, boşanan ve dul kalan kadınları nakdi olarak desteklemek için kolları sıvıyor. Eşinden ayrılan veya eşini kaybeden kadınların tek başına maddi bağımsızlıklarını sağlayabilmesi ve geçinebilmesi için sağlanan bu destek, şartları sağlayan her kadına veriliyor.

Geri