- Konu Yazar
- #1
Sigortanın bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Sigorta belli durumlarda zarar görebilir. Sigorta bağlantılarının ve kablolarının eskimesi, yanması, sigortanın aşırı gerilimlere maruz kalması arızaya sebep olur. Sigorta atmasını yanık kokusu, yanma ve patlama takip ediyorsa, bu durum sigorta bağlantılarının eskidiğini ya da zarar gördüğünü gösterir.Ağır metal testi neden yapılır?
Ağır metal testi neden yapılır?Ağır metaller, Ağır metal kan testi, kanda potansiyel nitelikte bulunan zararlı metallerin seviyelerinin ölçülmesi amacıyla gerçekleştirilen bir laboratuvar testidir. Ağır metal kan testleri yoluyla miktarı ölçülen en yaygın metaller; kurşun, cıva, arsenik ve kadmiyumdur.
Ağır metal zehirlenmesi neden olur?
Vücudun ihtiyaç duymadığı metaller ise; kurşun, cıva, arsenik, kadmiyumdur. Bunların vücuda alınması halinde ağır metal zehirlenmesi meydana gelir, bu metal zehirlenmeleri vücudun bağışıklık sistemini harap etmesinin dışında, nörolojik rahatsızlıklara da sebep olur.Sigorta hangi durumlarda atar?
Sigorta hangi durumlarda atar?Seçimi doğru yapılan bir elektrik sigortasının atmasının sebepleri; şebekede anlık gerilim yükselmesi, sigorta nominal akımı üzerinde akım çeken aşırı yükler, bozulan elektrikli cihazlar, güvenlik önlemi olmayan kablolu priz çoklayıcıları, elektrik tesisatında kullanılan iletken kabloların hatalı seçilmesi, sadece …
Yani bir yerlerde kaçak yada kısa devre varsa otomatik olarak sisteme gelen elektriği keser. Evlerde oluşan şartel atması Genel olarak kabloların birbirine değmesinden kaynaklanır. Yani Evinizde prize birşey taktığınızda şartel atıyorsa bilin ki taktığınız cihazda kablolar birbirine değiyordur.
Vücuttaki ağır metallerin zararları nelerdir?
Vücuttaki ağır metallerin zararları nelerdir?Hafıza kaybı, Alzheimer, Parkinson hastalığı, akciğer, kan ya da pankreas kanserleri, osteoporoz, böbrek veya karaciğer yetmezliği ve kısırlık gibi önemli rahatsızlıklara neden olabilen ağır metaller kan ve idrar testleri ile belirlenerek uygun tedavi ile kontrol altına alınabiliyor.