AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sigorta zeyilname nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sigorta zeyilname nasıl yapılır?​

Zeyilname Çift Taraflı Onay Gereği “Zeyilname nasıl ve neden düzenlenir?” başlığı altında da açıklandığı üzere bir zeyilname düzenlenmesi söz konusu olduğunda sigorta şirketi ve sigortalı kişinin karşılıklı onayı gerekmektedir. Ancak karşılıklı anlaşma neticesinde zeyilname hazırlanabilmektedir.

Araç sigorta devri nasıl yapılır?​

Önceki uygulamalarda araç sahibi 8 gün içerisinde sigorta şirketine bilgilendirme yaparak poliçesini yeni aracına devredebiliyordu. Ancak bu uygulama artık geçerli değil. Yeni genel şartlar gereğince araç sahibinin, aracı satıldıktan sonra noter satış sözleşmesi ile poliçesini iptal ettirmesi gerekiyor.
Sigorta zeyilname nedir?
Poliçe değişikliği durumunda düzenlenmesi gereken belge, zeyilname olarak adlandırılmaktadır. Ayrıntılı olarak incelenecek veya tanımlanacak ise tecditler ve poliçe üzerinde ilave, iptal veya değişiklik gibi durumlarda düzenlenen belgelere verilen addır. Yapılan bu işleme de zeyil adı verilmektedir.
Zeyilname kaç gün önce düzenlenir?
Hazırlanan şartname içerisinde ihale ilanı yapıldıktan sonra dokümanda değişiklik yapılması gerekebilmektedir. İhalenin iptal olmasının önüne geçilmesi amacıyla zeyilname örneği hazırlanır. Zeyilname süresiyse değişiklik yapılacak olan dokümanın son teklif gününden en az 10 gün öncesi olmaktadır.

Zeyilname kim düzenler?​

Eğer, düzeltilmek istenilen maddeler, ihale ilanında yer alan maddelerden en az birini içeriyorsa, idare zeyilname düzenlemek zorundadır. Süreç aşağıda maddeler halinde anlatıldığı şekilde işlemektedir. İhale İşlemleri sayfasındaki “Zeyilname Düzenle” butonu tıklanır.

4734 zeyilname nedir?​

4734 sayılı Kanunun 29/I maddesinde “İlân yapıldıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yapılmaması esastır. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilânlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilân olunur.” hükmü yer almaktadır.
İhale günü zeyilname yapılabilir mi?
Zeyilname ile yapılan değişiklikler nedeniyle tekliflerin hazırlanabilmesi için ek süreye ihtiyaç duyulması halinde, ihale tarihi bir defaya mahsus olmak üzere en fazla yirmi gün zeyilname ile ertelenebilir.
 
Geri
Üst