Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sigorta sirketi ne is yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.900
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sigorta şirketi ne iş yapar?​

Sigortacı, sigortacılıkla ilgili tüm süreçleri takip eden ve yöneten kişidir. Poliçe ilgili tüm süreçler konusunda müşterilere danışmanlık hizmeti verir, tazminat, prim ödeme gibi sigortacılıkla ilgili bütün işlemlerini yönetir.

Sigorta acentesinde ne yapılır?​

Sigorta acenteleri, sigorta yaptırmak isteyen kişilerle, sigorta şirketi adına görüşmelerde bulunmak, yetkileri çerçevesinde poliçe düzenlemek, sigortalıya çeşitli danışmanlık hizmetlerinde bulunmak ve yetkili oldukları hallerde belli bir orana kadar hasar ödemek gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.

Sigorta poliçesinin üzerinde olması gerekli bilgiler nelerdir?​

Sigorta poliçesinin üzerinde olması gerekli bilgiler nelerdir?
Poliçede Neler Yer Alır?
- Tarafların temel bilgileri (isim, adres vb.)
- Sigortanın hangi branş ve niçin yapıldığının belirtilmesi.
- Verilen teminat bilgileri.
- Başlangıç ve bitiş tarihleri.
- Ödeme şartları ve sigorta priminin ücreti.
- Tanzim tarihi.

Sigorta şirketinde çalışana ne denir?​

Sigorta Elemanı; sigortacılıkla ilgili tüm temel süreçleri takip eden kişidir. Poliçe değişiklikleri konusunda müşterilere danışmanlık hizmeti verir, tazminat, prim ödeme gibi sigortacılıkla ilgili bütün işlemleri takip eder.

Sigorta acentesi ne kadar kazanıyor?​

Acentelerinin kar marjı %8 ile %30 arasında yaptığı işe göre değişir. Sigorta şubeleri ise acentelerle anlaşmalar yaparak bu komisyon oranının %50’si ile %80’i arasında anlaştığı oranda komisyona talip olur. Sigorta acentesi açmak yüksek sermaye ve gerekliliklere sahipken, şubeler için işler oldukça kolaydır.

Sigorta işlemlerinde kullanılan belgeler nelerdir?​

Sigorta işlemlerinde kullanılan belgeler nelerdir?
Gerçek Kişi Sigorta Acenteleri İçin İstenen Belgeler:
- Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Sureti.
- İkametgâh Belgesi (Ev Adresi)
- Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi.
- SEGEM Belgesi.
- İki Adet Vesikalık Fotoğraf.
- En Son Mezun Olunan Okul Diploma Sureti.
- Ticaret Sicil Gazetesi.
- Ticaret Sicili Tasdiknamesi.
Sigorta Teklifnamesi ne demek?​
Teklifname, sigortalının doldurarak sigortacıya verdiği ve sigorta konusu ve poliçe şartları ile ilgili gerekli tüm bilgileri taşıyan bir formdur.
Sigorta poliçesi nedir ne işe yarar?​
Sigorta poliçesi, sigorta şirketi ile sigortalı arasında, yasal olarak karşılanması gereken talepleri belirleyen bir sözleşmedir (genellikle standart bir biçim sözleşmesidir). Sigorta primi olarak bilinen ilk ödemeye karşılık, poliçe dili kapsamındaki tehlikelerden kaynaklanan zararları ödemeyi taahhüt eder.

Sigorta aracılığı nedir?​

Sigorta aracılığı nedir?
Dar anlamda sigorta aracılığı, sigortacı ile sigorta yaptırmak isteyen kimseyi sigorta sözleşmeleri akdetmeleri amacıyla bir araya getirmektir. Sigorta aracılığı, faaliyetinde bulunana verilen temsil yetkisine göre sigorta aracılığı sigorta sözleşmeleri akdetmeyi de kapsayabilir.

Sigorta acenteliği karlı bir iş mi?​

 
Sigorta acenteliği, doğru bir şekilde yönetildiği takdirde karlı bir iş olabilir. Acentelerin kazançları genellikle sigorta yaptıkları poliçelerden aldıkları komisyonlar üzerinden belirlenir. Acentelerin kar marjı genellikle %8 ile %30 arasında değişebilir. Ancak, bu oran acentenin çalıştığı sigorta şirketiyle yaptığı anlaşmalara, yaptığı satışlara, hizmet kalitesine ve müşteri portföyüne göre değişiklik gösterebilir.

Sigorta acentesi olmanın avantajları arasında esnek çalışma saatleri, kişisel gelişim olanakları, kendi işinin patronu olma özgürlüğü ve kar potansiyeli gibi faktörler bulunmaktadır. Ancak, önemli bir sorumluluk ve riski de beraberinde getirir. Müşteri memnuniyetinin sağlanması, sigorta sektörünün dinamik yapısına uyum sağlanması ve sürekli eğitim alınması gibi faktörler başarılı bir acente olabilmek için önemlidir.

Özetle, sigorta acenteliği karlı bir iş olabilir ancak başarılı olabilmek için özverili çalışma, sektörü iyi tanıma ve müşteri odaklı hizmet sunma gibi unsurlar önemlidir.
 
Geri
Üst