AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sigorta isletmelerinde yonetim kurulu uyesi olabilmek icin belirlenen alanlarinda en az kac yil deneyimli olmasi gerekmektedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sigorta işletmelerinde yönetim kurulu üyesi olabilmek için belirlenen alanlarında en az kaç yıl deneyimli olması gerekmektedir?​

(2) Yönetim kurulu üyelerinin malî güç dışında sigorta şirketi ve reasürans şirketi kurucularında aranan şartları taşıması; çoğunluğunun en az dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olması ve sigortacılık, iktisat, işletme, muhasebe, hukuk, maliye, matematik, istatistik, aktüerya veya mühendislik alanlarında en az üç yıl …
Aktüerlerin ruhsatını kim verir?
Müsteşarlık tarafından aktüerlerin kaydedildiği bir Aktüerler Sicili tutulur. Sicile kaydolunmadan aktüerlik yapılamaz. Aktüerlik unvanının kazanılması ile aktüerlerin görev ve yetkilerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir. (2) Brokerlik, Müsteşarlıktan alınan brokerlik ruhsatı ile yapılır.

Reasürans ve koasürans nedir?​

Reasürör ya da reasürans şirketi, sigorta şirketlerine finansal koruma sağlayan ve şirketlerin tek başlarına başa çıkamayacakları kadar büyük risklerine ortak olan şirkettir. Birden fazla reasürörün bir reasürans sözleşmesine katılmasına koasürans adı verilir.
Reasürans şirketleri ne demek?
Reasürans, sigorta şirketlerinin taşıdığı poliçe risklerini başka bir sigorta şirketine sigortalatmasına denir. Her sigorta şirketi reasürör kimliği taşımaz.
Kurumsal yönetim teorisi ve kurumsal yönetimle ilgili düzenlemeler dört temel ilke üzerine odaklanmaktadır; adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk.
Zarar ve meblağ sigortalarını bir birinden ayıran en önemli özellikler nelerdir?
Meblağ sigortasında, sigortacı, sigorta ettirilen kişinin rizikoya maruz kalması karşısında, somut zarar ne olursa olsun, sigorta sözleşmesinde belirlenen bir tutarı (meblağı) sigorta ettiren kişiye ya da onun gösterdiği üçüncü bir kişiye (lehdara) öder. Zarar sigortalarında ise, tazminat en fazla zararla sınırlıdır.

Aktüer ünvanı nasıl alınır?​

Aktüer olmak için aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir;
- Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Aktüerya Bilimleri bölümü ya da Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu’na bağlı Aktüerya bölümünden mezun olmak,
- Aktüerlik sınavında başarılı olmak,
- İflas etmemiş olmak ve konkordato olmamak,
Aktüerya belgesi nasıl alınır?
Sicile kayıtlı aktüer olabilmek için lisans mezuniyetinin yanı sıra müflis veya konkordato ilan etmemiş olmak, yurt içinde veya yurt dışında; özel kurumların, kamu kurumlarının veya üniversitelerin aktüeryayla ilgili birim veya bölümlerinde veya aktüerin refakatinde aktüeryayla ilgili toplam üç yıl meslekî uygulama …

Geri