Sigorta hangi durumlarda odeme yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.469
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sigorta hangi durumlarda ödeme yapar?​

Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Zorunlu sorumluluk sigortası Nedir?
Bu sigorta, hekimlerin poliçe süresi içinde ya da sözleşme tarihinden önceki on yıllık süre boyunca sürdürdüğü mesleki faaliyetler sonucunda verdiği zararlara bağlı olarak, sigorta poliçesi içinde geçerli tazminat taleplerine teminat sağlar.

Sigorta hangi kazaları karşılamaz?​

Kazaya sebep olan sigortalı araçta bulunan taşınan mallara (bavul vb.) gelen zararı trafik sigortası karşılamaz. Manevi tazminat talepleri trafik sigortası tarafından karşılanmaz. Çalıntı veya gasp edilmiş araçların sebep olduğu kazalarda araç sahibi sorumlu olmadığı için trafik sigortası karşılamaz.
Kazada sigorta neyi öder?
Trafik kazası söz konusu olduğunda maddi hasarların yanı sıra bedeni zararlar da ortaya çıkabilir. Kişilerde meydana gelen yaralanmalar trafik sigortasının teminatı altındadır. Yaralılara yapılacak ilk yardım hizmetleri, muayeneler, tedaviler, ilaçlar gibi masraflar da trafik sigortası tarafından karşılanır.

4 A kapsaminda sigorta Tesciliniz zorunlu sigorta sigorta kolu ne demek?​

4A Eski sistemde SSK’ya prim ödeyenler, yani herhangi bir iş yerinde sözleşmeli işçi olarak çalışanlardır. 4/a kavramı 5510 sayılı yeni yasa ile sgk kapsamında yani yeni yapıda SGK kapsamında olanlara 4 A’lı denmektedir.
Zorunlu Sorumluluk sigortalarının türleri nelerdir?
Yapılması Zorunlu Sigortalar aşağıdaki gibidir:

Sigorta kazayı nasıl karşılar?​

Sigorta şirketleri başka iş yapar mı?
Gerçek kişi sigorta eksperleri, bu faaliyetlerine devam ettikleri sürede esnaf veya tacir sıfatıyla mesleğin niteliği ile bağdaşması mümkün olmayan başka bir işle uğraşamaz, sigorta acenteliği ve brokerlik faaliyetinde bulunamaz.

Sigorta vergisi ne kadar?​

A – Sigorta Primleri Üzerinden Alınan Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülükler. Sigorta muamelelerine, 6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu’nun 33. maddesi F bendi uyarınca %5 oranında vergi uygulanmaktadır.
Kazada karşı tarafın sigortası yoksa ne olur?
Bu durumda, sigortasız şekilde kazaya karışan kişiler, kendi masrafları haricinde karşı tarafın masraflarını da ödemek zorunda kalır. Kazaya karışan karşı tarafın sigortası yoksa, bu durumda her iki taraf da kendi masraflarını ödemek mecburiyetinde kalır.

Sigorta şirketleri hangi şirket türü olarak kurulur?​

MADDE 3 – (1) Türkiye’de faaliyet gösterecek sigorta şirketleri ile reasürans şirketlerinin anonim şirket veya kooperatif şeklinde kurulmuş olması şarttır. Sigorta şirketleri ve reasürans şirketleri, sigortacılık işlemleri ve bunlarla doğrudan bağlantısı bulunan işler dışında başka işle iştigal edemez.
Hayat sigortası vergi indirimi nasıl yapılır?
Ödenen hayat sigortası primlerinin;
- Ücretli çalışan isen ödeme yaptığın ayda elde ettiğin ücretin % 15’i,
- Yıllık beyana tabi vergi mükellefi isen beyan edilen yıllık gelirin % 15’i oranında, asgari ücretin yıllık brüt tutarını aşmamak kaydıyla gelir vergisi matrahından indirilir.

Sigorta poliçelerinde KDV var mı?​

Katma Değer Vergisi açısından Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nun 17/4(e) maddesine göre; BSMV kapsamına giren işlemler ve sigorta aracılarının sigorta şirketlerine yaptığı sigorta muamelelerine ilişkin işlemler KDV den istisna tutulmuştur.
 
Geri
Üst