AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sigorta elemani nasil olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sigorta elemanı nasıl olunur?​

Üniversitelerin iki ya da dört yıllık iktisat ve işletme programlarından mezun olan kişiler de sigorta elemanı olabilir. Öte yandan liseden mezun olup SEGEM Belgesi alanlar da bu alanda istihdam edilir. SEGEM Belgesi almak için Sigortacılık Eğitim Merkezi’nden eğitim alınmalı ve yapılan sınavda başarılı olunmalıdır.

Sigortasız nasıl çalışabilirim?​

sigortasız işçinin başvuracağı 3 yol var;
- işten ayrılmadan şikayette bulunmak.
- işten ayrıldıktan sonra şikayette bulunuyorsanız elinizde iddianız kanıtlayıcı fatura, evrak, makbuz, vs. belge olmalı
- iş mahkemelerinde ‘hizmet tespit davası’ açmak.
Sigortanın çalışma mantığı, ortak risk altında olan kişilerin, maddi güçlerini birleştirip, yardımlaşmasıdır. İşte sigorta şirketleri bu benzer riskleri taşıyan kişileri bulur ve hasar gerçekleştiğinde, giderilmesini sağlarlar.
Sigorta işine nasıl girilir?
Sigorta Acentesi Açabilmek İçin Gerçek Kişilerden İstenen Belgeler
- Nüfus cüzdanı sureti.
- İkametgâh belgesi.
- Vesikalık fotoğraf.
- Ticaret Sicil Gazetesi.
- Ticaret Sicil Tasdiknamesi (asıl ve ıslak imzalı, kaşeli)
- Diploma sureti.
- Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme.
- Taahhütname.
Sigorta elemani ne yapar?
Sigorta Elemanı; sigortacılıkla ilgili tüm temel süreçleri takip eden kişidir. Poliçe değişiklikleri konusunda müşterilere danışmanlık hizmeti verir, tazminat, prim ödeme gibi sigortacılıkla ilgili bütün işlemleri takip eder.

Sigorta acentesi nasıl para kazanır?​

Komisyon, acentenin, bağlı olduğu ya da çalıştığı sigorta şirketinden alınıyor. Daha açık bir anlatımla, bir acente, yıl içinde trafik sigortasından kaskoya, konuttan ticari sigortalara kadar tüm sigorta branşlarında sattığı poliçelerin üzerinden, sigorta şirketinin önceden belirlediği oranlarda komisyon alıyor.

10 yıldır sigortasız çalışıyorum ne yapmalıyım?​

Sigortasız çalışan işçi, çalıştığı süre içinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine yazılı olarak şikâyette bulunabilir. Dilekçede, işçinin çalıştığı işyerinin adı, adresi, işveren adı, SGK işyeri sicil numarası ve hangi tarihler arasında çalışıldığı yazmalıdır.
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMANIN CEZASI İşyerlerinde 1 ay boyunca sigortasız işçi çalıştıran işveren, işe giriş bildirgesinden iki, aylık prim hizmet belgesinden de iki olmak üzere 4 asgari ücrete denk gelen ceza alır. Eğer ki 1 yıl boyunca sigortasız işçi çalıştırıldığı tekrar tespit edilirse bu cezalar daha artar.
Sigortalı iş ne demek?
Sigorta/Sigortası Kurumlarla sağlanan bir anlaşma türü olan sigorta, kişinin yaşamının, sağlığının veya mallarının karşılaşabileceği zararları en aza indirme konusunda kişilere yardımcı olur. Karşılaşacağınız zararlarda tazminat alma hakkı önceden ödemiş olduğunuz primle elde edilir.
Sigortacı nerelerde çalışır?
Her geçen gün daha da fazla büyüyen sigorta sektörü ve online sigortacılık sayesinde ilgili bölümden mezun kişiler, sigortacılık ve finans şirketlerinde kendilerine iş bulabilme ve çalışabilme olanağına sahiptirler.

Sigorta acenteliği kimler açabilir?​

Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık(Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.

Sigorta acenteleri ne kadar kazanır?​

Komisyon oranları ise sigorta branşına göre yüzde 1 ila 15 arasında değişiyor. Örneğin, trafik sigortasında acente komisyon oranı yüzde 11. Acente yıl içinde 3 milyon liralık toplam trafik poliçesi kesmişse, sigorta şirketinden 330 bin lira komisyon alıyor.
Sigorta Acentesi Teknik Personeli (Seviye 4) iş sağlığı ve güvenliği ve çevre ile ilgili önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde; sigorta acentelerinde sigortacılık işlemlerini (pazarlama bilgilendirme ve satış) yapan ve mesleki gelişime yönelik faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.
Sigorta acentesi açmak için hangi bölüm okunmalı?
Sigortada çalışmak için ne gerekli?
Sigorta Acentesi Açabilmek İçin Gerçek Kişilerden İstenen Belgeler

Kimler sigortacı olabilir?​

Sigorta acenteliği açmak isteyen kişiler, gerçek kişiler veya tüzel kişiler olabilir. Gerçek kişiler sigorta acenteliği açtığında teknik personel çalıştırmak zorunda değildirler. Fakat tüzel kişiler sigorta acenteliği açmak istediklerinde teknik personel çalıştırmak zorundadırlar.

Sigorta uzmanı olmak için ne yapmalıyım?​

Sigorta uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Sektörde uzun yıllar çalışıp tecrübe kazanan kişiler de gerekli şartları sağlandığı takdirde sigorta uzmanı olarak görevlendirilebilir.
2021 Sigortacı Maaşları Sigortacı maaşı ortalama aylık 3.400 – TL’dir. En düşük Sigortacı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 4.600 – TL’dir.
Sigortacılar ne kadar kazanıyor?
Tabii bağlı olduğu sigorta şirketinin cirosu, bilinilirliği, pazardaki payı da önemli. Bugün için bir acentenin en düşük yıllık cirosu 300 bin lira civarında. Bu rakam ortalama 1 milyon liraya çıkıyor, kimi acentelerin yıllık cirosu 3-5 milyonu buluyor.
Sigortacı olmak için ne okumak gerekir?

Sigorta uzmanları ne kadar maaş alıyor?​

Sigorta Uzmanı maaşı en düşük 4.490 TL, en yüksek 11.300 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Sigorta Uzmanı ortalamasına göre Sigorta Uzmanı maaşı yaklaşık 6.480 TL seviyelerindedir.

Sigortacı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Sigorta acentesi açmak için gerekli mal varlığı tutarı nedir. Sigorta acentesi açmak için gerekli minimum mal varlığı tutarı 25.000 tl dir. Sigorta şubeliği açmak için ortalama 8.000 tl tutarında sermaye gerekmektedir.
Sigorta acenteleri ne kadar komisyon alıyor?
Sigorta Gazetesi, 3 Haziran 2021 tarihinde trafik sigortasında acente komisyonunun yüzde 8’den, yüzde 10′ çıkarılacağını, komisyon artışının riskli sigortalılar havuzu kapsamındaki araçların trafik poliçelerine yönelik olacağını duyurmuştu. 16 Haziran 2021 tarihli (bugün) Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle acente …
Sigorta Acenteleri yüzde kaç kazanır?
 
Geri
Üst