AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sigorta Eksperleri Hangi Bakanliga Bagli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sigorta Eksperleri Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Sigorta eksperleri ise; 5684 Sayılı Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilen ruhsatname ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Levhasına kayıtlı olarak, araçlar üzerinde oluşan ve sigortaya konu hasar miktarlarının tespiti için hizmet vermektedir.

Iç denetçiyi kim denetler?​

İÇ DENETÇİ KİMDİR? 5018 sayılı Kanunda Kamu idarelerinde iç denetimin iç denetçiler tarafından yürütüleceği öngörülmüştür. Kamu idarelerinde iç denetçi olarak atanabilmek için İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından verilen ‘Kamu İç Denetçi Sertifikası’na sahip olmak zorunludur.
Özel sektörü kim denetler?
Đşletmenin tüm birim ve departman- larını ilgilendiren bu denetim genelde danışmanlık firmaları ve- ya bağımsız denetim tarafından gerçekleştirilmekle birlikte, iş- letme içi organlarda bu denetimi yapabilmektedir.

Eksper kime bağlı?​

MADDE 26 – (1) Eksperlerin tüm faaliyetleri Müsteşarlıkça denetlenir.

İç denetçi raporları kime sunar?​

İç denetçiler, raporlarını doğrudan üst yöneticiye sunar. Bu raporlar üst yönetici tarafından değerlendirmek suretiyle gereği için ilgili birimler ile malî hizmetler birimine verilir.
İç denetçi kime bağlı?
İç denetim, sertifikalı İç Denetçiler tarafından yapılır. İç Denetim Birimi Başkanlığı, doğrudan Üst Yöneticiye bağlı olarak çalışır.

Esnafı kim denetler?​

Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları nezdindeki Denetimler Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.

Barolar Birliğini kim denetler?​

Denetleme Kurulu, Genel Kurul tarafından kendi üyeleri arasında gizli oyla seçilen üç üyeden oluşur. Denetleme Kurulu, Birliğin mali işlemlerini denetler.
Bütçe denetimi ne demek?
Genel bir tanımlamayla bütçe, yasama organı tarafından yürütme organına ilgili mali yıl içinde gelirlerin toplanması ve harcamaların yapılması konusunda yetki veren kanun (ve/veya belge) olarak tanımlanmaktadır. denetimi de bu yetkiyi veren yasama organı tarafından kullanılmaktadır.

Ekspertiz kimler olabilir?​

KİMLER, EKSPER OLABİLİR? Gelelim, nasıl, eksper olunacağına. Öncelikle, üniversite mezunu olan herkes sigorta eksperi de olabiliyor. Hazine Müsteşarlığı’nın belli dönemlerde sigorta branşlarına göre açtığı sınavlara girip, başarılı olmak; ardından da eğitim ve staj şartlarını yerine getirmek yeterli.

Geri