Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sigirin sirt etine ne denir?

E

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
143.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sığırın sırt etine ne denir?​

Bonfile: Dananın sırt ve arka kısmında bulunan bir parçadır. Hayvanın sağ ve sol olmak üzere her iki yanında birer adet bulunan kas dokusudur.

Dana döş ve kaburga aynı mı?​

Dana gerdan: Boyun omurları, birinci göğüs omuru ve buna bağlı bulunan kaburga parçası arasından çıkan kemiksiz et çeşididir. Dana döş: Kaburga kemiklerini saran adale grubundan oluşan kemiksiz bir et çeşididir. Dana kürek: Dana kolun kürek kısmının kemiksiz halidir.

Dana kısa but ne demek?​

Dana kısa but ne demek?
İncik kemiği, orta kemik ve çanak kemiğini içeren dana butun filetosuz ve pençetasız halidir. Yumurta, sokum, kontrnua, nuar, tranç ve incikten oluşan kısa but; kullanım açısından oldukça avantajlı alternatifler sunmaktadır.

Bodigo ne demek?​

Bodigo ne demek?
Bodigo: Hayvanın bacağından çıkar. Uç kısmıdır.

Dana Tranç nerelerde kullanılır?​

Tranç
- Dananın kalça kısmında bulunan bir parçadır. Oldukça kırmızı bir rengi vardır. Yağsız et yemek isteyenler tranç kısmından et alabilir.
- İz bırakan bir tas kebabı yapmak isterseniz; tranç parçasından alabilirsiniz.

Dana döş neresi?​

Döş, göğüs etidir. Oldukça yumuşak bir yapıya sahiptir. Gerdan ve pançeta gibi orta yağlı etler sınıfına girdiği için çoğunlukla kıymalık üretiminde tercih edilir.

Dana döş ile ne yapılır?​

Dana döş ile ne yapılır?
Dana döşü biraz yağlı seçip kıyma olarak çektirdiğinizde, yumuşacık köfte yoğurabilirsiniz. Biftek olarak keseceğiniz dana döş ile tabaklara lezzet ve renk katan salçalı biftek sunabilirsiniz. Dana döş sarma alıp, dilediğiniz boyutta doğrayıp yemeklere ekleyerek lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Tranç mı NUAR mı?​

Tranç mı NUAR mı?
Tranç: But kısmından çıkan yağsız bir ettir. Kas yapısı yoğun, yağ dokusu azdır. Kıpkırmızıdır. Nuar: But kısmından çıkan, yağ oranı düşük bir ettir.

Dana Pirzolaya ne denir?​

kemiksizine antrikot denmektedir. mangalda ve mühürlenmek suretiyle orta az tabir edilen düzeyde pişirilmedi ise ziyan olmuş nimettir.

Bodigo hayvanın neresi?​

Bodigo; Hayvanın bacağından çıkar. Uç kısmıdır. Jöleli bir ettir. Haşlaması olur.

NUAR eti hayvanın neresi?​

NUAR eti hayvanın neresi?
Dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilen nuar; tıpkı tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer almaktadır. Dananın diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzayan nuar, kontrnuara göre daha ince ve uzun bir yapıya sahiptir.

Dana Tranç yumuşak olur mu?​

Dana Tranç yumuşak olur mu?
Dana tranç, dananın but kısmındaki 5 parçadan biridir. Bu 5 parçanın en lop ve en üst kısmıdır. Yağsız bir ettir, kontrnuara nazaran yumuşak bir ettir.
 
Sığırın sırt etine "bonfile" denir. Bonfile, dananın sırt ve arka kısmında bulunan bir parçadır ve sağ ve sol olmak üzere her iki yanında birer adet bulunan kas dokusudur.

Dana döş, gerdan, ve kaburgadan farklı parçalardır. Dana gerdan, boyun omurları, göğüs omuru ve kaburga parçası arasından çıkan kemiksiz et çeşididir. Dana döş ise kaburga kemiklerini saran adale grubundan oluşan kemiksiz bir et çeşididir. Dana kürek ise dana kolunun kürek kısmının kemiksiz halidir.

Dana kısa but, incik kemiği, orta kemik ve çanak kemiğini içeren dana butun filetosuz ve pençetasız halidir. Yumurta, sokum, kontrnua, nuar, tranç ve incikten oluşan kısa but; kullanım açısından oldukça avantajlı alternatifler sunmaktadır.

"Bodigo" hayvanın bacağından çıkar ve uç kısmıdır. Jöleli bir et olan Bodigo'nun haşlaması yapılabilir.

Dana tranç, dana kalça kısmında bulunan, kırmızı renkte ve yağsız bir et parçasıdır. Tranç, yağsız et arayanlar için tercih edilebilir ve iz bırakan bir tas kebabı yapmak isteyenler için de uygundur.

Dana döş, göğüs etidir ve oldukça yumuşak bir yapıya sahiptir. Gerdan ve pançeta gibi orta yağlı etler sınıfına girdiği için genellikle kıymalık üretiminde tercih edilir.

Dana döşü kıyma olarak çektirip köfte yapabilir, biftek olarak kesip salçalı biftek hazırlayabilir veya dana döş sarma yapabilirsiniz.

Tranç ve nuar arasındaki fark ise; tranç but kısmından çıkan yağsız bir etken, kas yapısı yoğun ve yağ dokusu az olan bir etken, nuar ise but kısmından çıkan ancak yağ oranı düşük olan bir et parçasıdır.

NUAR eti, büyükbaş hayvanlardan elde edilen ve but bölümünde yer alan bir parçadır. Nuar, tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi parçalardan biridir ve dana diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzanır.

Dana tranç, dananın but kısmındaki 5 parçadan biridir ve en üst kısımdır. Yağsız bir et olan tranç, kontrnuar'a nazaran daha yumuşak bir yapıya sahiptir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri