Sigaraya haram demek dinden cikarir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
227.792
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sigaraya haram demek dinden çıkarır mı?​

Sigaranın haram olduğunu savunanlar da sigara veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur’an-ı Kerim’de geçmediğini kabul etmektedirler. O hâlde sigara içilmesi şâri’-i mübin tarafından haram kılınmamıştır. İslâm hukukunda Allah’ın haram kılmadığı bir şey mübahtır. O hâlde sigara içmek haram değildir.

Sigara içenin namazı kabul olur mu?​

Ahmet Ercan, “Sigara içenler abdestsizdir ve namaz kılamazlar. Çünkü bunlar ne kadar yıkanırsa yıkansın temiz olamazlar. Ağızlarının içinde radon gazı vardır.
Sigara ve içerdiği nikotin solunduktan sonra 10 saniye içinde beyine ulaştığı için arzu edilen etkileri hemen görülür. Sigara gün içinde belirli aralıklarla sürekli kullanılır ve kişinin yaşantısının bir çok anına girip benimsenmesine sebep olur.
Sigara içmenin dinen hükmü nedir?
Sigara içmek haram, içmede ısrar ve bağımlı olmak daha şiddetli haramdır. Çünkü o pis/habis şeylerdendir ve Allah Teâlâ A’râf 157’de “Onlara pis şeyleri haram kılar” buyurmakta, Nebî (sav) de “Zarar vermek ve zarara karşılık zarar vermek yoktur” buyurmaktadır.
Sigara içtikten sonra abdest bozulur mu?
Diyanet’ten yapılan açıklamada, ”Ancak, sigaranın sağlığa zararlı olması, abdesti bozması için gerekçe teşkil etmez. Fıkıh kitaplarında, detayları ile sıralanan ‘abdesti bozan şeyler’ arasında sigara içmek yer almamaktadır” denildi.

Sigara içen imamın arkasında namaz kılınır mı?​

Sigara içenin veya başka günahlar işleyenin namazda imamlığına gelince bu gibi kimselerin imam edinilmesi uygun olmaz. İlim sahiplerinden diğer bir kısım, onun imamlığı da arkasında namaz da sahih olur; çünkü o, kendi namazı sahih olmuş bir Müslümandır. Dolayısıyla arkasında namaz kılmak da sahih olur.

Sigara içmek haram mı mekruh mu?​

Sigara içmek haram değildir. Sigara içilmesi pek çok durumda kanun koyucu tarafından yasaklanabilse bile sigara haram değildir.
Sigara ne kadar zararlı olursa olsun, sigara konusunda bir ayet yoktur. O hâlde sigara içmek haram değildir. Allah tarafından haram kılınmamış bir şeyin haram olduğunu söylemek, Allah’a ait bir yetkiyi gasp etmek anlamına gelir ki, böyle bir şey müçtehitlerin en korktuğu şeydir.
Sigara kaç yaşında bırakılmalı?
Sigarayı hiç içmeyin ya da en kısa zamanda 30’lu yaşlarda kesinlikle bırakın.” Toronto Üniversitesi araştırmacıları, sonuçları 1980’lerdeki verilerle karşılaştırdıktan sonra kadınlarla ilgili bir uyarıda bulundu. Kadınların sigarayla ilgili hastalıklar yüzünden ölme riski 1980’lere göre % 50 artmış görünüyor.
Sigara içmenin hükmü nedir?
Sigara içmenin hükmü nedir; mekruh mu, yoksa haram mıdır? İslam’ın evrensel helal ve haramları Kur’an-ı Kerim’de ve onun açıklaması olan sünnette zikredilmiştir. ‘Evrensel helal ve haram’ derken kastettiğimiz şey, her zaman ve her mekana göre genel geçer olan helal ve haramlardır.

Sigara İçmek haram midir?​

SIGARA İÇMEK HARAM MIDIR? Sıgaraya Haram Diyen Alimler olduğu gibi mekruh diyenler hatta helal diyen Alimler vardır. a. Deliller

Sigara ve haramlar nelerdir?​

‘Evrensel helal ve haram’ derken kastettiğimiz şey, her zaman ve her mekana göre genel geçer olan helal ve haramlardır. Sigara konusu gerek sünnette, gerekse Kur’ân-ı Kerim’de yer almaz. Çünkü Kur’an’ın indiği zaman sigara denen bir şey yoktu. Sigara XV. asırdan sonra ortaya çıkmıştır.
 
Geri
Üst