AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sigara sumuk yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sigara sümük yapar mı?​

Sigaranın içindeki formaldehit ve amonyak mukus salgısının artmasına ve yoğunlaşmasına neden olur. Bu durum çoğu kez yoğun geniz akıntısı ve balgam şeklinde hissedilir.

Burun ameliyatımdan sonra sigara icilir mi?​

Estetik ameliyatların tümü için geçerli olan genel kural, ameliyatlardan en az 15 gün önce sigara kullanımının bırakılması ve ameliyattan sonra en az 1 ay daha sigara içilmemesi şeklindedir.
Burun tıkanıklığı sebebi nedir?
Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi enfeksiyonlar ve alerjiler burun akıntısının ve burun tıkanıklığının yaygın nedenleridir. Araba egzozu gibi burnu tahriş edici durumlarda burun tıkanabilir. Bu duruma alerjik olmayan rinit denir. Burun akıntısı ve tıkanıklığına nadir de olsa tümörler de sebebiyet verebilmektedir.

Burun tampon varken sigara içilir mi?​

Burun ameliyatı sonrasında, özellikle de estetik ameliyatlar sonrasında burnun içinde çok sayıda tampon bulunacağı için sigara içmek kesinlikle doğru ve sağlıklı değildir. Sigara içildiği zaman burna sigara dumanı baskı yapar ve kılcal damarların çatlaması, hatta yırtılması ne gibi olumsuz durumlar gerçekleşir.

Siyah sümük neden olur?​

Sigara içmiyorsanız ancak sümüğünüz yine de siyahsa mantar enfeksiyonunun bir işareti olabilir.
Burun ameliyatı sonrası ne zaman sigara içilir Ekşi?
Ameliyat sonrası burnun içinde oluşan yaraların iyileşmesi, normalde uzun sürer. Sigara kullanıldığı zaman, bu süre daha da uzar ve burnun doğru şekli alması uzun sürer. Sigara içmeye, burun ameliyatlarından en az 1 ay sonra tekrar başlamak doğru olacaktır.
Sigara dumanı burun ve sinüslerdeki temizleme hareketini direkt olarak bozar. Temizleme işlemi iyi olmazsa partiküller, tozlar ve zararlı maddeler burnun içinde kalır ve burun etlerinin (konkaların) şişmesine, mukozal dokunun ödemlenmesine neden olur.
Burun akıntısına ne iyi gelir?
- Bol miktarda sıvı tüketmek. Burun akıntısı ile birlikte burun tıkanıklığı belirtileri de varsa bol sıvı içmek önemlidir.
- Buhar banyosu yapmak. Sıcak buhar teneffüs etmek, burun akıntısını azaltmaya yardımcı olur.
- Sıcak bitki çayları içmek.
- Zerdeçal.
- Zencefil.
- Sarımsak.
 
Geri
Üst