Sigara Böreği Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka
1 çorba kasesi rendelenmiş az tuzlu peynir
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Sigara Böreği Tanımı Yapılışı
İç harcını hazırlamak için ayıklamış olduğunuz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Peyniri rendenin iri gözünden rendeleyin, yumurta ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı çeyrek ay olacak formda 4 eşit modüle bölün.
Sonra çeyrek ay biçimdeki yufkayı da 3 eşit modüle kesin. İki adet yufkadan toplamda 24 adet üçgen dilim yufka kesimi elde etmiş olacaksınız.
Üçgen yufka modüllerinden bir adedini alın. Geniş kısmına yayarak bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yerleştirin. Sağ ve sol kenarından içe yanlışsız 1-2 cm katlayın.
Gevşek olmamasına itina göstererek yufkayı rulo halinde sarın lakin uç kısmını yavaşça açıkta bırakın.
Yufkanın uç kısmını hafifçe suya batırıp sarın, böylelikle yufka yağda pişerken açılmayacaktır. Sarma sürecini kalan tüm yufkalar için tekrar edin.
Sıvı yağı orta uzunlukta derin bir tava yahut kızartma tenceresinde uygunca ısıtın. Her seferde 5-6 börek olmak üzere kızartmak için yağın içerisine alın hafif sallıyarak altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran börekleri maşayla alırken fazla yağını yavaşça süzdürün, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!.
2 adet yufka
1 çorba kasesi rendelenmiş az tuzlu peynir
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Sigara Böreği Tanımı Yapılışı
İç harcını hazırlamak için ayıklamış olduğunuz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Peyniri rendenin iri gözünden rendeleyin, yumurta ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı çeyrek ay olacak formda 4 eşit modüle bölün.
Sonra çeyrek ay biçimdeki yufkayı da 3 eşit modüle kesin. İki adet yufkadan toplamda 24 adet üçgen dilim yufka kesimi elde etmiş olacaksınız.
Üçgen yufka modüllerinden bir adedini alın. Geniş kısmına yayarak bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yerleştirin. Sağ ve sol kenarından içe yanlışsız 1-2 cm katlayın.
Gevşek olmamasına itina göstererek yufkayı rulo halinde sarın lakin uç kısmını yavaşça açıkta bırakın.
Yufkanın uç kısmını hafifçe suya batırıp sarın, böylelikle yufka yağda pişerken açılmayacaktır. Sarma sürecini kalan tüm yufkalar için tekrar edin.
Sıvı yağı orta uzunlukta derin bir tava yahut kızartma tenceresinde uygunca ısıtın. Her seferde 5-6 börek olmak üzere kızartmak için yağın içerisine alın hafif sallıyarak altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran börekleri maşayla alırken fazla yağını yavaşça süzdürün, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!.